Fructul interzis românilor care suferă de această boală. Atenție, renunță la el imediat

Fructul interzis românilor care suferă de această boală. Atenție, renunță la el imediat
Ce fruct e interiz daca suferi de aceasta boala

Care este fructul interzis românilor care suferă de diabet. Specialștii indică spre banană, de altfel, un fruct bogat în fibre, potasiu și magneziu. Iată ce spun specialiștii.

Fructul interzis românilor care suferă de această boală

Medicul de familie Denisa Zaharia a vorbit despre diabet, o afecțiune cu care se confruntă mulți dintre români.

”Diabetul este o afecțiune complexă. Acesta se manifestă în fucție de fiecare persoană și organism, iar pacienții sunt responsabili să își găsească o rutină zilnică potrivită. Această rutină inlude alimentația, care este esențială pentru persoanele afectate de diabet. Unele alimente le sunt fie contraindicate, fie sunt sfătuiți să le consume în cantități moderate”, a spus specialistul pentru adevarul.ro.

Bananele sunt indicate însă în cazul sportivilor de performanță, fiind bogate în fibre, potasiu, magneziu, dar și în trei zaharuri naturale.

„Bananele sunt bogate în fibre, potasiu şi magneziu şi conţin trei zaharuri naturale, glucoză, fructoză şi zaharoză, ele constituie o alternativă perfect sănătoasă la dulciurile din comerţ, care sunt pline de aditivi chimici şi zahăr. Fructele proaspete şi coapte pot regla nivelul de magneziu din corp, favorizând o recuperare rapidă după eforturi fizice sau mentale. Sunt consumate cu precădere de către sportivii de performanţă, în caz de efort fizic susţinut”, a mai spus medicul de familie.

Bananele, contraindicate în caz de diabet

Însă din cauza unui conținut mare de potasiu, bananele se pot dovedi a fi periculoase pentru diabetici. Astfel că ele ar trebui să fie consumate foarte rar sau chiar deloc.

„Medicamentele beta-blocante prescrise pentru boli de inima pot provoca creşterea nivelurilor de potasiu din sânge. Alimentele bogate în potasiu ar trebui consumate cu moderaţie atunci când se iau beta-blocante. Prea mult potasiu poate fi dăunător pentru cei ai căror rinichi nu sunt pe deplin funcţionali. În cazul în care rinichii sunt în imposibilitatea de a elimina excesul de potasiu din sânge, consumul de potasiu în exces ar putea fi fatal”, a mai spus Denisa Zaharia, medic de familie.

Beneficiile bananelor

Celor care nu au contraindicații de dietă, bananele se pot dovedi a fi extrem de benefice. Ele au un conținut ridicat de triptofan, ce stimulează producția de serotonină ce acționează la nivel cerebral, un hormon care este cunoscut drept hormonul fericirii. De asemenea, vitamina B6 din banane este bună pentru reducerea stresului, datorită propietăţilor calmante pentru sistemul nervos. În plus, bananele sunt un antiacid natural, care ajută la arsurile la stomac. Dacă te confrunți cu mahmureală, bananele îți vin în ajutor. Astfel că un milkshake cu banane şi miere te va scăpa de această problemă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI