Fructele și legumele care cauzează alergii primăvara. Renunță la ele dacă vrei să îți fie bine

Fructele și legumele care cauzează alergii primăvara. Renunță la ele dacă vrei să îți fie bine

Dacă și tu te lupți cu alergiile care își fac de cap primăvara, ar fi bine să știi că există câteva legume și fructe care îți pot dăuna. Acestea îți pot înrăutăți alergiile, așa că ar fi mai bine să le eviți primăvara, atunci când ele apar.

Fructele și legumele care cauzează alergii primăvara

Dacă ai alergii sezoniere, anumite fructe și legume îți pot agrava simptomele. Se numește alergie la polen alimentar și se manifestă prin mâncărimi ușoare pe buze sau furnicături în gât.

Ar trebui să eviți merele, morcovii, migdalele, țelina, cireșele, alunele de pădure, perele, prunele, kiwi, piersicile. Dacă ești alergic la ambrozie, nu consuma banane, pepene galben, semințe de floarea soarelui, dovlece, cartofi albi sau castraveți.

Cum se tratează alergia?

Pentru a evita simptomele alergiei, nu consuma alimente crude. Încearcă să le gătești. Evistă expunerea la alergeni. Poartă pălărie și ochelari de soare. Poți apela oricând la un alergoloc ca să îți identifici sursele de alergie și să găsești soluția potrivită.

Există două tipuri de tratament: cel simptomatic, care controleaza boala și includ antihistaminicile, medicamente anti-inflamatorii și cortizonice, apoi tratamentul etiologic, care se concentrează asupra cauzei.

Acest tratament includă vaccinarea, terapia biologică sau anticorpi anti lgE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI