Friptură de miel, rețeta secretă a lui Chef Scărlătescu. Detaliul la care e atent mereu

de: Avramescu Elena
30 04. 2021

Chef Cătălin Scărlătescu este faimos pentru rețetele lui tradiționale, iar de sărbătorile pascale el a decis să le dea fanilor rețeta de friptură de miel la cuptor.

Friptură de miel, rețeta secretă a lui Chef Scărlătescu

Celebrul chef a dezvăluit care sunt secretele care fac din friptura de miel o adevărată delicatesă. El a explicat cum trebuie pregătită carnea, dar și faptul că procesul pentru o friptură delicioasă de miel începe cu mult înainte ca preparatul să ajungă la cuptor.

Pentru început, va trebui să ții carnea la marinat într-un amestec de condimente precum sare, piper boabe, cimbru și rozmarin proaspăt și ulei. Se freacă bine carnea și se lasă peste noapte în frigider.

Apoi, vei avea nevoie de unt, usturoi, sare, piper boabe, cimbru și rozmarin.

„Avem nevoie de o oală și în oală usturoi, o crenguță de cimbru și una de rozmarin, multă sare, piper boabe și unt, o felie generoasă. După ce s-a gătit usturoiul în unt, punem mielul. Și îl prăjim bine de tot. Ingredientul esențial este vinul. Și se dă foc pentru a dispărea alcoolul.

Avem nevoie doar de gustul de fructe de pădure. După ce a dispărut alcoolul din vin punem un pic de apă. Se pune capacul și la cuptorul setat la 160 de grade, timp de două ore și jumătate”, a spus chef Cătălin Scărlătescu.

Juratul de la Chefi la Cuțite a explicat și cum se face cea cel mai fin și pufos piure de cartofi.

„Pentru piure avem nevoie de cartofi fierți. Fasolea și mazărea călite cu ceapă. Un pic de unt, bine, un pic mai mult. După ce s-a topit, pui ceapa. Acum urmează sarea, fasolea și mazărea. Cartofii se fac cu grăsimea de la miel și cu unt, foarte mult unt. Și pătrunjel”, a mai adăugat bucătarul.

Piure pufos, rețeta lui Chef Florin Dumitrescu

Pe de altă parte, Florin Dumitrescu este faimos pentru piureul său de cartofi. Cheful a dat și rețeta, iar ingredientele sunt foarte simple.

Ingrediente 

• 5-6 cartofi

• sare

• piper

• 300 ml lapte

• 100 g unt

Pentru preparare, fierbe cartofii în coajă cu sare, apoi aruncă apa și curăță cartofii de coajă. Pune într-o crăticioară untul și laptele și lasă-le să se amestece până ajung la punctul de fierbere.

Acum, cartofii se pisează cu un instrument special și se pune câte un polonic din amestecul de lapte și unt, după ce cartofii sunt pasați, poți trece la un tel.  Sărează și mai pune un cub de unt deasupra și poate fi servit.