Friptură de miel, reţeta lui Chef Sorin Bontea. Ingredientul care o face fragedă şi suculentă, toţi te vor lăuda
Chef Sorin Bontea are o rețetă senzațională pentru friptura de miel. Celebrul bucătar adaugă de fiecare dată un ingredient care nu o face doar fragedă și suculentă, dar dă și o aromă specială acestui preparat ce nu va lipsi de pe mesele românilor de Paște.
Friptură de miel, reţeta lui Chef Sorin Bontea
Juratul de la „Chefi la cuțite” este unul dintre cei mai apreciați bucătari de la noi din țară, gospodinele bucurându-se de fiecare dată când își dezvăluie trucurile pentru preparate delicioase.
Vedeta Antena 1 vine în ajutorul celor care se pregătesc să pună pe masa de Paște, pentru familie și musafiri, nelipsită friptură de miel. Pentru a prepara rețeta lui Chef Sorin Bontea, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
- o pulpă de miel întreagă
- usturoi
- ceapă verde
- țelină
- morcovi
- foi de dafin
- cozi de pătrunjel
- piper măcinat și boabe
- cimbru
- un praf de sare
- un pahar de vin roșu
Te-ar putea interesa și: Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză, reţeta de post. Aşa o face Chef Sorin Bontea, ingredientul secret
Mod de preparare
Primul pas pentru obținerea unui preparat delicios este să folosim carne de cea mai bună calitate. În friptură se fac mici buzunare, în care se pun usturoi, sare, piper și cimbru.
Pulpa de miel se așează apoi pe un pat de legume. Carnea și legumele se stropesc cu vin. Acesta este, de fapt, ingredientul care va face friptura fragedă și îi va da o aromă deosebită. Chef Sorin Bontea recomandă vinul roșu sec.
Tava se pune la cuptorul preîncălzit. Se gătește la foc mic, astfel încât carnea să se desprindă ușor de os după ce este gata.
Bucătarul recomandă să întoarcem friptura din când în când, de pe o parte pe alta, pentru a ne asigura că se prepară uniform.
Celebrul bucătar a oferit câteva sfaturi și pentru cel mai bun drob:
„Vă pot da câteva sfaturi despre cum prepar eu drobul. Folosesc ceapă verde, usturoi verde, organe de miel, bucăți de carne un pic mai grăsuță, dar nu foarte (cam ce nu pun la ciorbă și friptură).
Eu nu fierb organele și carnea, ci le înăbuș, adică pun puțin ulei, sotez, pun ceapa și usturoiul verde, le înăbuș un pic, apoi mărarul și pătrunjelul proaspăt tocate, sare și piper proaspăt măcinat.
Iar dacă nu aveți prapur, vă dau un sfat: puteți tapeta forma în care faceți drobul cu ulei și pesmet, iar pe deasupra turnați ou bătut. Asta dacă nu aveți prapur, repet!”, spunea bucătarul acum ceva timp.
Te-ar putea interesa și: Sarmale, reţeta lui Chef Sorin Bontea. Ingredientul banal care schimbă tot gustul, doar aşa le vei face de acum