Frații Pavăl au dat o nouă lovitură în Chitila. Afacerea care le va băga multe zerouri în conturi e făcută

Frații Pavăl au dat o nouă lovitură în Chitila. Afacerea care le va băga multe zerouri în conturi e făcută
ELI Park 1, cea mai mare investiție înrt-un hub logistic

Frații Pavăl, considerați cei mai de succes antreprenori români, au mai dat o lovitură financiară în urmă cu patru zile. Banii câștigați din această nouă tranzacție le rotunjesc conturile cu câteva zeci de milioane de euro. Parcul logistic de la Chitila este unul din cele mai importante huburi construite în zonă.

ELI Park 1, cea mai mare investiție înrt-un hub logistic

În urmă cu doi ani, frații Pavăl aveau acordul din partea Consiliului Concurenței pentru dezvoltarea proiectului Eli Park 1. Conform proprietarilor Dedeman,  era vorba de un proiect logistic situat în zona Chitila-Buftea. În acest venture frații Pavăl luau ca partener Element Industrial, o companie fondată de Ionuț Dumitrescu și Muler Onofrei.

Consiliul Concurenței aproba preluarea companiilor Element Distribution Center și Element Distribution Center Faza Doby de către frații Pavăl. Următorul pas a fost demararea construcției hubului de la Chitila. Eli Park 1 este un parc logistic cu o suprafață de închiriat de 50.000 de metri pătrați.

Prima fază a proiectului totaliza 20.000 de metri pătrați, construcțiile terminându-se în vara lui 2019. Ulterior au început a doua fază de construcție pe restul suprafeței, până la 50.000 de metri pătrați. Partenerii din acest venture, Element Industrial, anunța în ianuarie că va investi 20 de milioane de euro în prima fază a acestui proiect. Primul chiriaș al parcului logistic era deja anunțat, aceștia fiind brutăria Paste Băneasa, care a închiriat deja o suprafață de 5.000 metri pătrați.

Frații Pavăl fac o nouă afacere de milioane de euro

Deși a venit anul 2020 cu pandemia covid, frații Pavăl și partenerul lor strategic, Element Industrial, au continuat faza a doua a proiectului de construcție pe cei 30.000 de metri pătrați rămași. Tot în anul 2020 s-au finalizat și restul lucrărilor, ELI park 1 devenind astfel, cel mai mare hub logistic din zonă.

Numai că, în urmă cu patru zile, frații Pavăl iau decizia de a vinde întreg hubul din Chitila celor de la Fondul de investiţii Fortress din Africa de Sud, care deţine 23% din acţiunile NEPI-Rockcastle. Fondul este unul din cei mai mari dezvoltatori de mall-uri din România. Valoarea totală a tranzacției nu a fost anunțată, dar prin vânzare frații Pavăl vor avea încă un profit imens.

“Această tranzacţie arată că nu suntem străini de regiune, având în vedere faptul că suntem cel mai mare acţionar al NEPI Rockcastle Plc, activ în segmentul spaţiilor de retail, cu o creştere ridicată în CEE,” adaugă Steven Brown.

Reprezentanții Element Industrial sunt cei care au dat o declarație sumară pe marginea tranzacției, aceștia declarând:

“Suntem mulţumiţi că prin dezvoltarea ELI Park 1 la standarde ridicate am atras un nou jucător pe piaţa locală, cel mai mare proprietar şi dezvoltator de logistică din Africa de Sud, care aduce o experienţă valoroasă în România”, explică Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial, conform BusinessMagazin.