Frații Dedeman au dat lovitura. Câte milioane de lei le-au intrat în cont cu doar 2 semnături

Frații Dedeman au dat lovitura. Câte milioane de lei le-au intrat în cont cu doar 2 semnături
Frații Pavăl au făcut un profit de 1,3 miliarde de lei în 2020

Frații Pavăl, cunoscuți și sub titulatura de frații „Dedeman” reușesc să aibă profit în  ai toate afacerile pe care ledețin. Deși 2020 a fost un an al pandemiei,frații „Dedeman” au reușit să aibă cel puțin 30% profit. Asta adus la următorul pas, cel puțin în azul afacerii de bricolaj cu lanțul de magazine Dedeman.

Frații Pavăl au făcut un profit de 1,3 miliarde de lei

Anul 2020, un an al blocajelor și al pandemiei, se pare că pentru frații Pavăl, a fost un an de profit. Profitul net raportat a fost de 690 de milioane de euro pentru Pavăl Holding / Dedeman în 2020. Aceste date arată a fost că a fost cel mai mare profit net din România în 2020.

Cele mai recente date publicate la sfârșitul anului 2019 arată că Dedeman a avut vânzări de 8,2 miliarde de lei. Sumele reprezintă o marjă de profit de 16%. Procentul este cel mai mare profit al pieței de profil. În România piața de bricolaj este estimată la aproximativ 4 miliarde de euro în 2019.

Dacă e să ne uităm și la alte companii, este un rezultat istoric pentru o companie cu capital privat integral românesc. În același timp este un indicator al rentabilității reale a celor mai mari comercianți cu amănuntul din economia românească.

Marja de 16% a fost calculată ca raport între profitul net și vânzări. Leroy Merlin 9%, Kaufland 7%, Lidl 5%, Mega Image 4%, Hornbach 3%, Carrefour 2%, Auchan 0,5 % și Cora și Profi sunt în pierdere.

Frații Dedeman măresc capitalul social pentru afacerea de bricolaj

Profitul operațional pe care Dedeman l-a acumulat și nu l-a distribuit de-a lungul anilor, a fost distribuit ca dividend la sfârșitul anului 2020. La aceste divdente s-au adăugat dividendele tuturor companiilor în care Pavăl Holding deține acțiuni „, anunța Dragoș Pavăl pentru ZF.

Toate aceste succese financiare  i-au determinat pe cei doi antreprenori români să mărească în 2021 capitalul social pentru compnia care activează în piața de bricolaj.

Frații Dedeman au mărit suma aferentă capitalului social, prin aport numerar, cu aproape 260 milioane lei. O altă majorare s-a făcut prin emisiunea a 25,9 milioane părți sociale noi, conform celor de la Profit.ro.

Conform datelor, odată cu această mărire de capital, suma totală se ridică la 2,47 miliarde de lei în 2021. Cu alte cuvinte frații Dedeman nu se opresc aici,instițiile următoare fiind pe măsură.

Pavăl Holding SRL, înființată de Adrian și Dragos Pavăl, a raportat un profit net de 3,3 miliarde de lei în 2020. Cu aceste date îl face cel mai mare profit net pe care îl are o companie cu capital privat din România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI