Fotbalistul care a făcut istorie la Euro 2020. Toată presa vorbește despre performanțele sale

Fotbalistul care a făcut istorie la Euro 2020. Toată presa vorbește despre performanțele sale
Fotbalistul care a făcut istorie la Euro 2020. Luka Modric este liderul naționalei Croației

Fotbalistul care a făcut istorie la Euro 2020. Marți seară s-au disputat ultimele partide din cadrul grupei D a turneului final. Dacă Anglia a învins Cehia, 1-0, confirmându-și statutul de favorită, vicecampioana mondială, Croația, și-a câștigat calificarea prin victoria asupra Scoției, 3-1. Iar căpitanul croaților a doborât mai multe recorduri cu acest prilej.

Fotbalistul care a făcut istorie la Euro 2020

Fotbalistul care a făcut istorie la Euro 2020. Și nu, nu e vorba de Cristiano Ronaldo, omul care, aproape la fiecare apariție, mai depășește o limita, mai doboară o bornă. CR 7 a devenit cel mai bun marcator de la turneele finale ale Campionatelor Europene, având acum 12 goluri adunate. Este și singurul care a punctat la 5 ediții consecutive ale EURO. Și mai are doar 3 goluri de marcat ca să devină jucătorul cu cele mai multe goluri încrise pentru o națională. Însă Ronaldo are mari griji din cauză că, miercuri seară, lusitanii vor întâlni Franța într-un meci decisiv pentru calificarea în optimi. Înfrângerea cu 2-4 în fața Germaniei, a mai temperat elanul luat de portughezi după 3-0 contra Ungariei.

Însă nu doar Ronaldo doboară recorduri. Marți seară s-au disputat ultimele partide din cadrul grupei D. Pe Wembley, Anglia a învins Cehia, cu 1-0, câștigând grupa, conform așteptărilor. Însă jocul selecționatei Albionului încă nu convinge, în ciuda lotului extrem de valoros pe care antrenorul Gareth Southgate îl are la dispoziție. În schimb, a convins prestația Croației. Vicecampioana mondială a trecut de Scoția, chiar pe Hampden Park din Glasgow, cu scorul de 3-1 și a ocupt locul 2 în grupă. Croații au arătat, pentru prima oră la EURO 2020, de ce sunt vicecampioni mondiali. Scoția, în ciuda disponibilității pentru efort, nu a avut cum să-și depășească statutul de echipă din eșalonul al II-lea european.

Toată presa vorbește despre performanțele sale

Dar eroul partidei de la Glasgow a fost veteranul Luka Modric. Croatul și-a arătat clasa de mare fotbalist, înscriind un gol magnific, în minutul 62. Un șut cu exteriorul, de la 17 metri, l-a făcut șah-mat pe portarul „Highlanderilor”. Era încă 1-1, iar reușita lui Modric a dat impulsul necesar echipei sale pentru a face diferența față de un adversar luptător, dar net inferior. Cu această ocazie, mijlocașul de la Real Madrid și-a „adjudecat” 3 recorduri remarcabile. A devenit primul croat care a marcat la trei ediții diferite ale Campionatelor Europene. Golurile marcate de Luka Modric la Euro: 1-0 cu Austria (Euro 2008), 1-0 cu Turcia (Euro 2016) și 3-1 cu Scoția (Euro 2020).

În plus, Modric a devenit, în același timp, cel mai tânăr, dar și cel mai în vârstă jucător al Croației care încrie la un Campionat European. La prima reușită de acest fel, în 2008, el avea doar 22 ani și 273 de zile. Marți seară, Modric și-a trecut numele pe lita marcatorilor, la vârsta de 35 de ani și 286 de zile. UEFA a remarcat recordurile stabilite de croat, dedicându-i mai multe postări pe Twitter însoțite de aplauze virtuale. Luka Modric se află la cel de-al 7-lea turneu final, 4 de Euro și 3 de Campionat Mondial. Mijlocașul de 35 de ani va începe cel de-al 12-lea sezon în tricoul lui Real Madrid, cu care a cucerit 4 Champions League. În 2018, Modric a câștigat și „Balonul de Aur”, luându-le „fața” lui Messi și Ronaldo.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI