Fostul președinte demis al Egiptului a murit la tribunal. A leșinat chiar în timpul audierii de către judecători

Fostul președinte demis al Egiptului a murit la tribunal. A leșinat chiar în timpul audierii de către judecători

Fostul președinte al Egiptului, Mohamed Morsi, a încetat din viață chiar în timpul audierii la tribunal. Acesta mai avea puțin din ispășirea pedepsei cu închisoarea, dar și-a dat duhul când nimeni nu se aștepta. Corpul său a fost transportat la spital, dar nu a mai putut fi salvat.

Fostul președinte al Egiptului a murit chiar în sala de judecată

Mohamed Morsi, fostul președinte demis al Egiptului, a încetat din viață luni, 17 iunie, la vârsta de 67 de ani. Fostul politician a murit chiar în cadrul unei instanțe judiciare, unde urma să dea socoteală altor acuzații din timpul mandatului de lider al statului.

Televiziunea de stat din Egipt a declarat că Morsi a leșinat în sala tribunalului din Cairo, dar a încetat din viață la scurt timp după acest moment, în ciuda faptului că a fost transportat la spital.

„A cerut judecătorilor permisiunea de a lua cuvântul și i s-a permis acest lucru. După ce cazul său a fost adjudecat, a leșinat și a murit. Corpul său a fost apoi dus la spital”, a precizat cotidianul egiptean al-Ahram. Cel mai probabil, Morsi a făcut un stop cardio-respirator în sala de judecată.

Un președinte efemer

Fostul președinte demis al Egiptului a murit la tribunal. A leșinat chiar în timpul audierii de către judecători

Mohamed Morsi a devenit președinte al Egiptului în 2012, în urma primelor și singurelor alegeri libere care au avut loc în această țară, după ce dictatorul Hosni Mubarak a fost obligat să-și dea demisia. Adică a fost înlăturat de la putere. Morsi a câștigat atunci alegerile cu 51,7% din voturi, dar președinția lui a marcat începutul dominației Frăției Musulmane care a funcționat timp de decenii ca o organizație politică din umbră.

Morsi n-a apucat însă să conducă decât un an, când egiptenii au luat iar cu asalt străzile marilor orașe. De această dată, oamenii au avut și sprijinul armatei care au organizat și au dus la îndeplinire o lovitură de stat pe 3 iulie 2013, în urma căreia, Morsi a fost înlăturat de la putere și condamnat la șapte ani de închisoare.

În timpul procesului din 17 iunie 2019, Morsi urma să răspundă acuzației conform căreia ar fi fost spion pentru organizația islamistă palestiniană Hamas.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI