Fostul iubit al Prinţesei Diana care face muncă de voluntariat în Ucraina. Cum îi ajută pe ucraineni în războiul cu Rusia

Fostul iubit al Prinţesei Diana care face muncă de voluntariat în Ucraina. Cum îi ajută pe ucraineni în războiul cu Rusia
Fostul iubit al Printesei Diana care face munca de voluntariat in Ucraina. Cum ii ajuta pe ucraineni in razboiul cu Rusia

La aproape 30 de ani de la dispariția sa, orice informație legată de viața regretatei Prințese Diana, mama ducelui de Sussex și al Prințului Moștenitor William, continuă să reprezinte un interes global. Unul dintre foștii parteneri ai regretatei Prințese de Wales face muncă de voluntariat în Ucraina, în contextul conflictului armat declanșat de Rusia, la sfârșitul lunii februarie.

Fostul iubit al Prințesei Diana, voluntar în Ucraina

James Hewitt conduce, în fiecare zi, mii de kilometri prin Ucraina afectată de război, pentru a salva civilii nevinovați lăsați fără adăpost de invazia lui Vladimir Putin, conflict militar declanșat la 24 februarie 2022.

Fostul iubit al Prințesei Diana, în vârstă de 64 de ani, a efectuat deja o misiune pentru Help4Ukraine și se va întoarce din nou în țară înainte de Crăciun, notează publicațiile engleze.

Organizația a fost înființată de scriitorul și militantul lord Monson, în vârstă de 67 de ani, pentru a furniza ambulanțe și ajutor menite să-i aducă în siguranță pe cei care au nevoie.

„James Hewitt nu este în acest sens pentru gloria personală, el face o treabă bună pentru cauză și va fi într-o altă cursă înainte de Crăciun.”, a declarat acesta, în exclusivitate pentru publicația Daily Mail.

Fostul partener al regretatei Lady Diana, care a făcut echipă cu fostul ofițer al Coldstream Guards Mikey Stewart-Richardson înainte de a-și face parte cu Help4Ukraine, este pe deplin conștient de provocările care urmează.

În prima sa declarație publică despre cauză, bărbatul a explicat că fiecare misiune începe la Lviv, lângă granița cu Polonia, în vestul îndepărtat al țării.

De acolo, convoiul – „patru vehicule: doi șoferi în fiecare” – se încarcă cu „paturi de spital și echipamente medicale esențiale”, înainte de a porni într-o călătorie istovitoare spre est.

„Am parcurs 2.500 de mile în trei zile”, a spus el despre ultima sa misiune, când convoiul a ajuns la mai puțin de 10 kilometri de centrala nucleară de la Zaporizhzhia, care rămâne în mâinile Rusiei.

Citește și Momentul care a distrus-o pe Prinţesa Diana. Motivul real pentru care a murit, dezvăluit chiar de Prinţul Harry. „A fost manipulată”

Cei doi au fost împreună la sfârșitul anilor 80

James Hewitt, un fost ofițer al Casei Calvary, a spus că au luat la bord „36 de refugiați, precum și o pisică și un câine”.

„Printre ei era o profesoară, Irene, care, de mai bine de o lună, „stătea în subteran, fără apă proaspătă, fără electricitate, fără încălzire, fără gaz pentru gătit, fără haine curate.

Apartamentul ei fusese distrus. Era deșteaptă, politicoasă și extrem de recunoscătoare că a putut experimenta în sfârșit libertatea”.

Hewitt își propune să se întoarcă de Crăciun, a spus Lord Monson, adăugând: „Trebuie să aibă grijă de mama lui”.

James Hewitt a înființat o organizație non-profit pentru a ajuta persoanele vulnerabile să evadeze din Ucraina, la începutul acestui an, alături de fiul unui comandant britanic decorat care a fondat un fond similar în Afganistan.

James Hewitt a avut o relație de cinci ani de zile cu Prințesa Diana, în perioada 1986 – 1991, pe vremea când era un tânăr ofițer de cavalerie a casei. Povestea lor de dragoste a fost confirmată de Prințesa de Wales în cadrul interviului Panorama acordat jurnalistului Martin Bashir.

Citește și Regele Charles a recunoscut că a înșelat. Detalii noi despre infidelitățile sale

Urmăriți Playtech.ro și pe