Iulius Șpak, fiul milionarul Constantin Șpak are probleme grave cu legea. Iulius Șpak este frate cu Traian Șpak, fostul soț al Andreei Antonescu. Astfel, fostul cumnat al cântăreței a fost condamnat la ani grei de închisoare. Cum a încălcat, de fapt, legea Iulius Șpak.
Cumnatul Andreei Antonescu are probleme grave cu legea. Iulius Șpak a primit ani grei de închisoare fiind condamnat pentru evaziune fiscală.
Evaziunea fiscală în formă continuată i-a adus lui Iulius Șpak 7 ani de condamnare cu închisoarea din partea instanței.
În același dosar, alături de Iulius Șpak, a fost condmant și Adrian Iordache, director al fabricii de mezeluri Șpak, care a primit aceeași pedeapsă, respectiv 7 ani de închisoare.
Potrivit anchetatorilor, infracțiunile au avut loc între anii 2017-2018, când o parte din veniturile realizate de fabrica de mezeluri nu au fost înregistrate în evidența actelor de contabilitate ale societății.
Totul a fost posibil cu ajutorul unui soft special prin care agenții de vânzări puteau emite facturi, care după aceea erau înregistrate într-un sistem de contabilitate paralelă.
„În cazul în care clientul opta să achiziționeze marfa fără ca aceasta să fie însoțită de factură, deci în mod ilegal, agentul de vânzări făcea mențiunea prin intermediul aceluiași dispozitiv și transmitea la sediul firmei comanda clientului respectiv, cu mențiunea „CASH”.
Folosindu-se de acest cod, personalul din cadrul compartimentului contabilitate (facturare) procesa comanda pentru acel client și lista o factură fiscală care nu era niciodată înregistrată în contabilitatea societății, dar care avea scopul de a însoți marfa pe timpul transportului, în cazul unui control.
După livrarea mărfii către client, șoferul încasa pe loc contravaloarea mărfii, iar factura respectivă era distrusă sau adusă la sediul societății, tot aici depunându-se și sumele de bani, într-o cutie metalică destinată exclusiv pentru acest lucru”, se arată în dosar.
Metoda a putut fi pusă în aplicare atâta timp pentru că nici clientul și nici furnizorul nu declarau tranzacția. Însă, frauda a fost descoperită după ce mașinile companiei care se ocupau de transport au fost oprite în trafic de mai multe ori, în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, iar polițiștii au considerat cdocumentele de însoțire a mărfii ca fiind suspecte.
De asemenea, documentele erau de mai multe feluri, în funcție de serie. Cele care începeau cu cifra 2 erau trecute în contabilitate, iar cele cu serii cu 3 sau 4 nu erau trecute.