Florin Cîțu rupe tăcerea despre neregulile de la vaccinare. Adevărul despre ce face Vlad Voiculescu

Florin Cîțu rupe tăcerea despre neregulile de la vaccinare. Adevărul despre ce face Vlad Voiculescu
Florin Cîțu, despre neregulile de la vaccinare și Vlad Voiculescu

Sunt tensiuni tot mai mari în coaliția de guvernare. Protagoniștii sunt premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Declarațiile prim-ministrului despre datele publicate de specialistul în sănătate și despre neregulile de la vaccinare.

Florin Cîțu, lămuriri în scandalul datelor publicate de Vlad Voiculescu, activitatea Ministerului Sănătății și neregulile de la vaccinare

Premierul a precizat marți că nu a cerut un control după ce Ministerul Sănătății a publicat datele despre numărul de cazuri confimate, testele COVID-19 sau vaccinurile făcute. Oficialul a clarificat că a cerut doar o verificare a vaccinărilor făcute în anumite centre în urma unor sesizări pe care le-a primit.

Lămuririle lui Cîțu vin după ce Ministerul Sănătății a publicat, pentru prima dată de la începutul pandemiei, primele date despre numărul cazurilor confirmate de COVID-19, al testelor și al vaccinărilor efectuate în fiecare județ al României.

Analizarea informațiilor date publicității au arătat că în zonele care raportează o incidență mică la 14 zile se fac mult mai puține teste și invers, unde este o incidență mare, acolo sunt prelucrate cele mai multe teste COVID-19. Astfel, zonele roșii devin cele în care sunt raportate cele mai multe teste, ceea ce nu confirmă și realitatea din teren.

Mesajul integral al premierului 

„Ipoteticul control care s-ar putea face la Ministerul Sănătății a suscitat multe discuții tendențioase în spațiul public. Așa că fac următoarele precizări:
1. Susțin transparentizarea informațiilor de către toate autoritățile statului. Oamenii trebuie să știe date despre cheltuirea banilor publici, despre pandemie, vaccinare și despre orice altă informație de interes public.
2. Este normal să fac verificări în legatură cu sesizările pe care le primesc, indiferent de unde sunt. Informația cum că nu aș fi de acord cu publicarea numărului testelor din fiecare județ este incorectă.
3. Reiterez: sunt de acord cu transparentizarea informațiilor de interes public, cu mențiunea că aceste date trebuie furnizate corect, legal și cu avizele necesare.
4. Datele pentru care am primit sesizări sunt legate de vaccinare, iar poza de mai jos cred că este relevantă. Vreau să mă asigur că nu au fost publicate date care să creeze probleme.
In cazul în care voi hotărî demararea unui control, cum voi avea un răspuns îl voi face public!”, a notat prim-ministrul pe contul personal de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI