Florin Cîțu, mesaj prompt pentru Larisa Iordache. Ce i-a scris gimnastei pe pagina de facebook

de: Ana Chivu
03 08. 2021

Florin Cîțu vine cu un mesaj de încurajare pentru Larisa Iordache. Premierul României i-a lăsat câteva cuvinte emoționante gimnastei noastre. Ce i-a scris acesta pe pagina de Facebook?

Florin Cîțu, mesaj pentru Larisa Iordache

Premierul României a ținut să o încurajeze pe Larisa Iordache după ce aceasta a ratat finala olimpică la bârnă din cauza unei accidentări. Gimnasta a ieșit plângând din sală realizând că pierde șansa la finala la bârnă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din cauza problemelor de la gleznă care nu-i dau pace.

Sportiva ar fi trebuit să intre în concurs în cursul zilei de azi, de la orele 11:50. Românii au stat cu sufletul la gură în timpul prestației sale și sperau ca totul să meargă exact cum și-ar fi dorit sportiva, dar o altă accidentare a făcut-o să facă un pas înapoi.

Cu toții îi sunt acum alături acesteia și o sprijină în momentele de cumpănă prin care trece. „Fii puternică! Suntem alături de tine”, i-a transmis Florin Cîțu în dreptul unei postări emoționante de pe facebook-ul ei oficial. Tânăra a mărturisit internauților că a încercat și sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică, dar durerea la gleznă insuportabilă a oprit-o să-și îndeplinească visul.

„Nu vom înţelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniştit spre ce vrei tu să faci. Am încercat şi am sperat până în ultima clipă pentru această finala olimpică.

Din păcate, iar, drumul meu este împietrit… durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om. Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine şi pentru fiinţa care m-a împins pe drumul acesta, care din păcate nu mai este lângă mine şi nu mai pot obţine un cuvânt de încurajare de la ea… Însă ştiu că am iubirea necondiţionată a familiei mele. Vă iubesc!”
Larisa Iordache

Diagnosticul sportivei

Larisa Iordache a sperat că se va duela cu Simone Biles pentru o medalie la bârnă, la Tokyo. Durerile groaznice la gleznă i-au întrerupt, însă, evoluția. Antrenorul lotului olimpic de gimnastică artistică al României a declarat pentru Agerpres că gimnasta a efectuat în cursul zilei de duminică un test de rezonanță magnetică la clinica din Satul Olimpic și i s-a pus un diagnostic de entorsă metatarsiană care necesită o pauză de trei zile.

„Fără Larisa Iordache în finală olimpică! Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mișcări, dar ea nu poate împinge în picior, iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții. Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta”
Comitetul Olimpic și Sportiv Român (Sursa: facebook.com)