Florin Cîțu, mesaj clar despre renunțarea la măștile de protecție. Ce așteaptă premierul

Florin Cîțu, mesaj clar despre renunțarea la măștile de protecție. Ce așteaptă premierul
Florin Citu, mesaj clar despre renuntarea la mastile de protectie. Ce asteapta premierul

Veste incredibilă pentru români. Florin Cîțu tocmai a făcut anunțul oficial. Ce așteaptă premierul României de la relaxarea restricțiilor și ce vom putea face de la 1 iunie 2021. Președintele Klaus Iohannis a ținut să intervină cu anumite adăugiri.

Florin Cîțu, mesaj clar despre renunțarea la măștile de protecție

Pandemia de coronavirus a lăsat urme adânci pe sufletele și mințile românilor care abia așteaptă să treacă peste această perioadă nefastă, care ține de mai bine de un an de zile.

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre relaxarea restricțiilor începând de la 1 iunie 2021 și ce presupun acestea, mai exact. Prim ministrul României face un apel la populație, rugându-i pe cetățeni să participe la campania de vaccinare împotriva coronaviruslui, despre care consideră că este singura soluție de a reveni la normalitate.

„Este un plan de măsuri. Nu revenim la 1 iunie la 100%, dar va fi un prim pas, când vom avea o rată de vaccinare de 35%. Revenirea la normalitate nu se poate face fără vaccinare. Am fost închiși anul trecut două luni și nu am revenit la normalitate. Deci, nu aceasta este soluția. Soluția este să ne vaccinăm.”, a declarat Florin Cîțu.

„Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ține: – până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;- până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție.”

Ce spune președintele României Klaus Iohannis despre relaxarea restricțiilor de la 1 iunie

Florin Cîțu nu este singurul care trage un semnal de alarmă în privința relaxării restricțiilor din pandemie. Președintele Klaus Iohannis a declarat, acum ceva vreme, că cetățenii români nu trebuie să supraevalueze data de 1 iunie, deoarece aceste restricții nu vor fi scoase în permanență.

„1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați, este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi.

Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident, până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și, în paralel, numărul de vaccinați crește, atunci cu siguranță, rând pe rând, putem să renunțăm la anumite măsuri”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI