Florin Cîțu, atac dur la adresa colegilor săi: „Nu am putut să trec peste gândul că ajung premier cu voturile Olguței Vasilescu…”

Florin Cîțu, atac dur la adresa colegilor săi:
Ce se întâmplă cu salariile tuturor românilor. Florin Cîțu, anunț tranșant

Momente tensionate la Cotroceni! Florin Cîțu a explicat astăzi înaintea consultărilor pentru alegerea unui nou prim-ministru, ce l-a determinat de fapt să-și depună mandatul de premier desemnat, chiar înainte de ședința de plen în care ar fi avut toate șansele să ajungă la Palatul Victoria.

Florin Cîțu, atac dur la adresa colegilor de breaslă. Adevăr sau minciună?

Fostul premier desemnat, Florin Cîțu, a oferit astăzi alte explicații după ce și-a depus mandatul. Printre alte justificări, acesta afirmă că mulți politicieni îl „judecă”. Una dintre motivațiile puternice cu care a venit în urma evenimentelor petrecute ieri este că nu ar putut suporta gândul că a fost votat de rivalii politici: „Gândul că m-ar fi votat Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae sau Tăriceanu m-au făcut să iau aceasta decizie”, a declarat Cîțu, care a recunoscut propunerea pentru a fi respins și pentru a merge mai departe spre anticipate.

Decizia mea de ieri a fost de a refuza categoric compromisul de a fi susținut de PSD și ALDE. Nu am putut să trec peste acest lucru. Gândul că m-ar fi votat Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae sau Tăriceanu m-au făcut să iau aceasta decizie. Eu mă lupt cu acești oameni, cum să accept compromisul cu ei. Cum ar fi fost ca în Parlament să merg și să strige după mine Olguța că votul ei m-a făcut premier”, a fost declarația lui Florin Cîțu, înaintea ședinței conducerii PNL.

Florin Cîțu, un premier de sacrificiu

Florin Cîțu s-a autointitulat un premier de sacrificiu și susține că propunerea lui a fost făcută în contextul anticipatelor; „Mandatul meu a fost pentru alegeri anticipate, era un proiect pe care l-am acceptat împreună cu toți partenerii din opoziție. Unii s-au răzgândit între timp”, a mai adăugat Florin Cîțu.

Ministru interimar al Finanțelor își asigură colegii cu toată încrederea, că depunerea mandatului său nu va provoca instabilitate țării noastre, întrucât ea este „ guvernată”: „România e guvernată și e stabilă. Vă aduc aminte că în acest moment am reușit performanța istorică de a ne împrumuta la dobânzi negative. Avem buffer-ul cel mai mare. Am luat măsuri pe care alții le importă de la noi”, a mai spus Cîțu, încercând să nu provoace tensiune din cauza deciziei sale, puternic controversată.

Dată fiind retragerea premierul desemnat, Florin Cîțu,  înainte de votul de învestitură din Parlament, președintele Klaus Iohannis a fost nevoit să cheme astăzi, din nou, partidele politice la Cotroceni pentru consultări. Până la finalul zilei se așteaptă propunerea unui  nou premier.