Florin Cîțu, avertisment grav pentru mineri. Ce mesaj dur le-a transmis, nu e cale de întors

Florin Cîțu, avertisment grav pentru mineri. Ce mesaj dur le-a transmis, nu e cale de întors
Premierul Florin Cîțu, avertiment pentru mineri

Strigătul de disperare al minerilor de pe Valea Jiului se aude din ce în ce mai puternic. Sute de ortaci de la două alte exploatări li s-au alăturat camarazilor de la Lupeni și Livezeni. Noua zi de revoltă a muncitorilor din subteran, cât și a oamenilor care își manifestă furia în fața Complexului Energetic Hunedoara, l-a scos pe Florin Cîțu la declarații. Premierul susține că s-a găsit soluția pentru plata salariilor, dar îi acuză pe unii politicieni că profită de manifestația minerilor. „Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat.”

Răscoala minerilor l-a scos pe Florin Cîțu la declarații. Avertismentul premierului

Din ce în ce mai mulți mineri își găsesc curajul să-și strige oful în văzul țării. Sute de ortaci s-au alăturat aseară protestului care a început la mina Lupeni. Sunt nemulțumiți de condițiile crunte de muncă pentru care nu și-au mai primit sporurile de mai bine de un an. Îngrijorător este că peste 300 de mineri sunt blocați în subteran, la exploatările Lupeni și Livezeni. Refuză să iasă de acolo până când nu-și vor primi drepturile.

„Vrem autocare pentru deplasare”, ”București, București”, ”Suntem 7.700, ne-a numărat Roberta”, ”Băsescu să vină, să-l băgăm în mină și apoi cu bucurie să intre la pușcărie”, sunt câteva dintre lozincile strigate de mineri.

„Nu cred că soluția pe care au ales-o este una care rezolvă problemele”

„Acolo, bineînțeles, este un domeniu dificil și știm foarte bine că această tranziție la economia verde, în toată Uniunea Europeană, vine cu probleme. Îi înțeleg, știu că trec printr-o perioadă dificilă. Nu cred că soluția pe care au ales-o este una care rezolvă problemele. Acest guvern a arătat foarte clar și anul trecut, și anul acesta, salariile au fost plătite la timp, au fost găsite soluții și pentru următoarele trei luni de zile.

În același timp, eu cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. De aceea spun că nu cred că soluția pe care au ales-o este una bună. În 2020, când au fost plătite toate salariile, și ale minerilor, lună de lună, în România au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză de sănătate. Nu mi se pare normal ce se întâmplă. De aceea spun că găsim soluții, îi înțeleg, știu că trec printr-o situație dificilă.

Se pare că sunt foarte mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni, tot din aceeași categorie, în ultimii ani, de pe urma acestei categorii sociale. Țineți minte ce s-a întâmplat în anii `90. Eu pot să le spun atât românilor și bucureștenilor, că nu voi permite niciodată, în România, în mandatul meu, să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști. Nicio altă Mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”, a declarat oficialul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI