Florin Cîțu, anunțul momentului. Motivul pentru care starea de alertă a fost prelungită, în ciuda numărului foarte mic de cazuri Covid-19 din țară

Florin Cîțu, anunțul momentului. Motivul pentru care starea de alertă a fost prelungită, în ciuda numărului foarte mic de cazuri Covid-19 din țară
Florin Cîțu, adevărul despre motivul prelungirii stării de alertă

Anunțul prelungirii stării de alertă a ridicat semne de întrebare pentru fiecare român care se aștepta la o detensionare a lucrurilor, după ce situația epidemiologică s-a îmbunătățit considerabil. Răspunsul la toate nedumeririle cetățenilor a fost dat de către Florin Cîțu, care a explicat că această prelungire este o formă de prevenție, autoritățile fiind obligate să rămână în continuare vigilente în raport cu virusul nemilos. De asemenea, premierul le-a recomandat tuturor românilor să se vaccineze.

„Este singura soluție de a scăpa de pandemie”

Premierul Florin Cîțu a afirmat joi seară că situația epidemiologică trebuie tratată cu seriozitate și maximă atenție, astfel încât, să se poată lua măsuri rapide pentru orice schimbare apărută. Deși pandemia este momentan sub control, Florin Cîțu a confirmat că singura soluție care ne va salva de pandemie este vaccinarea, susținând că restricțiile impuse nu vor reuși să soluționeze această situație.

”Trebuie să fim vigilenţi în continuare. Am relaxat unele condiţii, dar este important să rămânem vigilenţi şi este important să ne vaccinăm, este singura soluţie de a scăpa de pandemie. Aceste restricţii pe care le impunem nu ne salvează de pandemie, doar vaccinarea ne salvază de pandemie”, a declarat Florin Cîțu, potrivit News.ro.

Întrebat despre evoluția campaniei de vaccinare, Florin Cîțu a afirmat că merge bine strict din punct de vedere al numărului de infectări zilnice pe zi. Acesta a reamintit că doar vaccinarea ne poate salva deun val patru cu consecințe grave.

”Dacă ne uităm la campania de vaccinare prin filtrul cu numărul de persoane infectate zilnic, merge foarte bine. Dar depinde doar de noi să nu avem un val patru, pentru că avem vaccin. Dacă ne vaccinăm, nu vom avea un val patru. Este atât de simplu”, a explicat premierul.

Data la care se va prelungi starea de alertă

Potrivit premierului, începând cu data de 12 iulie, starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile.
În şedinţa de Guvern de astăzi, am aprobat şi hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă”, a transmis Florin Cîțu, de la Palatul Victoria.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat miercuri o hotărâre prin care a fost propusă prelungirea stării de alertă, precum și alte măsuri de prevenire în contextul epidemiologic actual.

Printre cele mai importante schimbări anunțate se regăsește modificarea perioadei de exceptare a mîsurilor de prevenire și control al răspândirii Covid-19 pentru persoanele care au trecut prin boală. Astfel, de la o perioadă de 90 de zile, aceștia vor putea să beneficieze de 180 de zile

“Principala modificare faţă de măsurile aflate în vigoare vizează creşterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire şi control al răspândirii COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2”, a informat CNSU.

Reamintim că odată cu prelungirea stării de alertă a fost eliminate limita de șase persoane la o masă la terasă, suprafața destinată fiecărei persoane s-a redus de la patru metri la doi metri, iar numărul de spectatori la activități culturale în aer liber a crescut la 1000.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI