13 sept. 2021 | 07:27

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre restricțiile din cadrul festivității de început de an școlar: „Asta ar fi prima condiție”

News
Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre restricțiile din cadrul festivității de început de an școlar:
Florin Cîțu, despre prima zi de școală fizică

Ziua de 13 septembrie marchează începutul anului școlar 2021-2022, dată anunțată cu mult timp în urmă și care va fi respectată în ciuda contextului epidemiologic. Premierul Florin Cîțu a explicat duminică îîn ce condiții va avea loc festivitatea de deschidere a noului an școlar, dar și în ce situație se află școlile din România privind măsurile igienico-sanitare.

„O limită de o oră și jumătate, exclusiv afară”

După un an școlar greu, umbrit de pandemie, a venit momentul ca elevii să înceapă școala cu prezență fizică. Din păcate, acest lucru nu se va putea desfășura în condițiile dinaintea pandemiei, ci trebuie respectate niște reguli stricte stabilite prin ordinul comun al Educației și Sănătății.

Florin Cîțu a vorbit despre acest lucru, chiar cu câteva ore înainte de deschiderea noului an școlar, astfel încât, părinții, dascălii și elevii să știe măsurile de care trebuie să țină cont încă din primul moment.

De asemenea, premierul a vorbit și despre câteva excepții de la regulă, astfel că mai multe școli din România vor începe noul an școlar online, din cauza incidenței ridicate a cazurilor cu coronavirus.

“Am vrut să avem aceste discuții astăzi fiindcă mâine începe noul an școlar. Am vrut să mă asigur că ați luat toate măsurile ca să se desfășoare în cele mai bune condiții. Asta înseamnă să respectăm ordinul comun al Educației și Sănătății care reglementează cum se vor desfășura aceste activități mâine. O limită de o oră și jumătate exclusiv afară, cu mască obligatorie. Asta ar fi prima condiție.

Începem noul an cu prezență fizică și e foarte important ca siguranța copiilor să fie pe primul plan. Avem câteva excepții pentru prezența fizică. 11 localități. Avem 5 localități în Satu Mare, 2 în Arad, una în Sălaj, una în Dolj și una în Teleorman, din acea informație pe care o am. Sunt 2.400 de elevi care vor fi nevoiți să înceapă școlile în sistem online. Restul ne vedem mâine în curtea școlii”, a transmis acesta în timpul unei videoconferinţe cu prefecţii şi reprezentanţii DSP.

253 de școli nu sunt asigurate din punct de vedere igienico-sanitar

Florin Cîțu le-a transmis tuturor faptul că dorește ca toate condițiile sanitare să fie respectate, astfel încât, prezența fizică în bănci să redevină din nou o normalitate. Acesta a făcut apel către elevi, profesori și părinți cu privire la respectarea tuturor regulilor de igienă. De asemenea, premierul a confirmat că 253 de unități de învățământ nu usnt pregătite să primească elevi în condiții sanitare de siguranță, dar a promis că se vor lua toate măsrile necesare pentru rezolvarea acestei situații.

“Vreau să menținem anul acesta prezența fizică și de aceea trebuie să ne asigurăm că regulile pe care le-am stabilit sunt respectate în fiecare zi. Măștile trebuie să ajungă la școli, avem destule măști în acest moment, vom suplimenta dacă va fi nevoie.

Mai avem o situaţie care trebuie rezolvată cât mai repede. Sunt 253 de şcoli în care nu sunt asigurate măsuri igienico-sanitare, cele mai multe în Dolj – 36, Arad – 33, Bucureşti – 28 şi Buzău. Trebuie rezolvată această situaţie cât mai rapid.

Mai avem 53 de şcoli care nu au asigurate materiale de curăţenie, igienă şi dezinfecţie. Acestea sunt unităţi de învăţământ din Dâmboviţa, Giurgiu, Timişoara şi Bucureşti. La fel, cât mai rapid. Şi mai sunt 139 de şcoli care au probleme cu instalaţiile de încălzire, în Bacău, Timişoara, Hunedoara, Constanţa. Şi aici vă spun că nu ne jucăm, o să vină frigul şi nu putem să îi ţinem pe copii în astfel de condiţii. Această situaţie trebuie remediată”, a adăugat premierul României.

Parteneri
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc
Redactia.ro
Testul IQ pentru genii și cei cu privire de vultur. Doar 1% dintre oameni găsesc pisica în 5 secunde!
Click.ro
Ce este Sindromul Kessler, dezastrul spațial care ar putea fi imposibil de oprit. Ar avea efecte catastrofale pentru viața pe Pământ
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Blestemul piesei 'Ești iubibilă', a trupei Taxi. Cuplurile de vedete din videoclip s-au despărțit unul după altul!
Unica.ro
Taxiul în noaptea de Revelion, un coșmar. Prețurile ating un nivel record
EVZ.ro
Unde trebuie depozitate bananele ca să reziste un timp îndelungat. Sfaturile simple de pus în practică
Spynews
Knock out pentru Călin Georgescu. Ce a decis judecătoarea Cristina Ardeleanu
Capital.ro
Ștefan Bănică și Lavinia Pîrva și-au transformat total vila de 1 milion de euro: living primitor, pian, curte spațioasă, piscină și asta nu e tot. Detaliul fabulos care se vede în imagini
Avantaje
Cel mai GREU REVELION din ISTORIA României.
Mediaflux
Țara din Europa ce construiește un zid la granița cu statul vecin. Nimeni nu va avea voie să treacă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 14. A plecat acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro