Ultima oră! Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, demiși de premier. Cine va prelua conducerea Ministerului Sănătății VIDEO

Ultima oră! Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, demiși de premier. Cine va prelua conducerea Ministerului Sănătății VIDEO
Vlad Voiculescu, demis din funcție Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Veste proastă pentru ministrul Sănătății și secretarul de stat în Ministerul Sănătății după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că a solicitat către președinte demiterea celor doi. Evenimentul are loc după un lung șir de tensiuni provocate de Vlad Voiculescu și la o zi după publicarea unui nou ordin al Ministerului Sănătății în Monitorul Oficial, semnat de către Andreea Moldovan.

Vlad Voiculescu, demis din funcție

Vestea că actualul ministru al Sănătății va fi demis vine ca o ușurare pentru milioanele de români care au fost martori la tragediile care au avut loc în spitale, sub conducerea lui Vlad Voiculescu. Ultimul de acest fel este evenimentul nefericit de la Spitalul “Victor Babeș”, acolo unde din cauza defecțiunii unui TIR ATI, trei oameni nevinovați au murit sufocați, din cauza lipsei de oxigen.

Un alt eveniment care l-a determinat pe Florin Cîțu să ia această decizie este publicarea unui nou ordin al Ministerului Sănătății, fără ca premierul, șeful DSU sau prefectul Capitalei să fie înștiințați.

Potrivit acestui ordin, criteriile de instituire a carantinei în localități și zonele metropolitane se schimbă, astfel că anumite zone vor putea fi carantinate mai repede, după noile reguli.

În urmă cu câteva minute, Florin Cîțu a confirmat că a solicitat demiterea lui Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan din funcțiile pe care le dețin în prezent. Potrivit premierului, cel care va ocupa funcția de ministru intermar la Sănătate va fi Dan Barna, copreședintele USR PLUS.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a declarat premierul.

Știre în curs de actualizare…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI