Florin Călinescu, de la PRO TV la Partidul Verde. Ce se întâmplă cu emisiunea Românii au Talent, acum

Florin Călinescu, de la PRO TV la Partidul Verde

Florin Călinescu, unul dintre cei patru jurați de la ”Românii au talent”, emisiunea difuzată pe Pro TV, a intrat în politică. Actorul nu este un simplu membru, ci chiar președintele Partidului Verde.

UPDATE: Florin Călinescu a declarat pentru Antena 3 că va lua o pauză de la ”Românii au talent” pentru a se dedica noii funcții. „Nu am fost dat afară de niciun PRO TV. Eu i-am anunțat că mă îndrept spre politică. E evident că în urma acestei decizii, nu mai pot apărea la televizor în emisiuni precum cea de la PRO TV, conform reglementărilor CNA. Eu i-am anunțat pe cei de la PRO TV acum o lună, de intențiile mele, civilizat, luăm o pauză”, a spus actorul.

Florin Călinescu, de la Pro TV la Partidul Verde

Formațiunea politică la a căruit cârmă îl găsește astăzi pe Florin Călinescu a anunțat, cu mândrie, pe pagina oficială de Facebook, cine îi va conduce. Juratul de la Pro TV anunța la finele anului trecut, într-o înregistrare live pe pagina sa de Facebook, că ”se gândește foarte serios” la un plan, la o intrare în politică și, mai mult, la înființarea propriului partid politic. La începutul anului curent, actorul a negociat cu PMP o posibilă intrare în partidul lui Traian Băsescu, dar și o candidatură la alegerile europarlamentare. Luna iulie în găsește pe actor pe alte plaiuri. Intrarea pe scena politicii s-ar putea spune că a fost una de succes, căci ocupă poziția de lider al Partidului Verde.

Formațiunea politică a fost înființată în 2005 și a participat la alegerile prezidențiale din 2009, an în care a susținut candidatura lui Remus Cernea. La Congresul din 14 ianuarie 2012, Ovidiu Iane a fost ales liderul partidului, Iane fiind mai apoi ales deputat PSD. Acum, Partidul Verde se bucură de prezența lui Călinescu în frunte. „De astăzi, verzii români intră pe scena politică cu Florin Călinescu președinte. Veți vedea că se poate face și o altfel de politică in interesul oamenilor dar și cu respectul mediului înconjurător în care trăim”, este mesajul prin care partidul anunța intrarea în politică a juratului de la Pro TV.

Ce se întâmplă cu emisiunea ”Românii au talent” acum?

Cât despre misiunea sa în cadrul concursului de talent, situația pare șubredă. Dată fiind politica dură a postului de televiziune în ceea ce privește implicarea vedetelor care au semnat un contrat cu Pro TV în viața politică, se poate preconiza o intrare pe o scenă a lui Călinescu și o ieșire pe o alta. Florin Călinescu a intrat în familia Pro TV în anul 1996. După o scurtă perioadă în care a fost realizator TV, a decis să plece, apoi să revină în 2003, unde a prezentat emisiunea ”Procesul etapei” timp de un an. Din anul 2015, actorul este jurat al show-ului ”Românii au talent”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI