Florin Călinescu a primit cea mai proastă veste. Anunțul teribil de la tribunal

de: Ștefan R. Apostol
27 12. 2020

Celebrul actor și jurat ”Românii au Talent”, Florin Călinescu are parte de vești nu tocmai bune de sărbători. La alegerile locale de anul acesta, celebrul actor a candidat la Primăria Capitalei din partea Partidului Verde. La cel moment situația sa, ca și președinte al partidului, era una incertă, fiind de altfel și un litigiu la tribunal. Totul a plecat de la un scandal din sânul partidului derulat în 2019.

Florin Călinescu pierde funcția de președinte

Actorul Florin Călinescu, la alegerile locale, candida pentru funcția de Primar General, pe listele Partidului Verde. Numai că, situația sa era incertă din acest punct de vedere datorită unui litigiu din interiorul partidului, din 2019. Lucrurile acum, din păcate pentru juratul ”Românii au Talent”, au luat un alt drum.

În interiorul partidului, a existat un conflict juridic între Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița, președintele legal al  Partidului Verde și cei care o contestă. La congresul partidului din 15 iunie, anul trecut, Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița era aleasă președintele partidului, la Sibiu.

Numai că, în același timp, la București, Florin Călinescu și cei care erau de partea sa, îl alegeau pe actor ca și președinte. Președintele ales la Sibiu mergea în instanță, în încercarea de a anula decizia uzurpatoare a grupului Călinescu de la București.

Cu toate demersurile legale făcute de Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița, Florin Călinescu reușea să candideze la locale. Era numit ca și candidat, din postura de președinte de partid. Astăzi, în schimb, aflăm că Tribunalul București a dat câștig de cauză reclamantei Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița.

”Admite în parte cererea formulată de reclamanta Simoiu Adi-Maria Claudia Luminiţa în contradictoriu cu intervenientul forţat Partidul Verde. Anulează hotărârea şedinţei comune a Consiliului Naţional şi a Biroului Permanent al Partidului Verde din data de 15.06.2019.

Anulează hotărârea Congresului Extraordinar al Partidului Verde din data de 20.07.2019”, se precizează în soluţia dată de Tribunalul Bucureşti.

Deși, legal, președintele partidului, reclamanta avea să candideze, forțată de împrejurări, ca independent pentru primăria din Craiova, dar nu a reușit să câștige voturile necesare.

Celebrul actor, activ pe Facebook

Deși nu a avut câștig de cauză, nici la alegerile locale, nici la președenția partidului, Florin Călinescu a fost foarte activ pe rețelele de socializare. Ca mulți alții a fost un frecvent critic al guvernării trecute, în raport cu deciziile luate în timp de pandemie.

Multe din clipurile postate pe Facebook au fost urmărite de câteva mii de internauți. Criticile sale de multe ori au fost aprobate de fanii acestuia. Deși un fapt evident, pentru toată lumea, actuala pandemie nu l-a făcut pe Florin Călinescu să creadă în ea, considerând-o o altfel de manipulare în masă.

”Nu are nici o legătură. Ne-a lăsat în pace de miliarde de ani, odată cu isprava doamnei Eva. Biserica greacă și cipriotă, mult mai ortodoxă decât a noastră, a zis stați acasă, Dumnezeu nu vă numără în incinta bisericii ca la școală. Vreți să vă întâlniți cu Dumnezeu? Ieșiți și rezemați-vă fruntea de primul copac, dacă mai găsiți în viață, și gândiți-vă la El!

Și nu V-a întârzia să apară. Pentru asta este bucuria și imensitatea Lui, deși suntem milioane, El îi apare fiecăruia. Experimentul, cred eu, iscant de acești cetățeni mondiali funncționează și vei vedea ce o să urmeze. Pentru că exercițiul iscat de acest virus va fi continuat, o dată la nu știm câți ani. Omenirea trebuie disciplinată, trebuie ținută în botniță și în mănuși… ”, declara Florin Călinescu.