Florin Busuioc, mic derapaj la Știrile PRO TV. Ce a putut spune nu se poate retracta

de: Năstase Mirabela
05 04. 2021

Florin Busuioc, prezentatorul rubricii Vremea din cadrul Știrilor PRO TV a avut un mic derapaj. Se pare că după o știre conform căreia arhitectul șef nu mai permite să construiască de acum încolo case cu arhitecturi haotice, acesta nu s-a putut abține și a comentat informația.

Florin Busuioc, mic derapaj la Știrile PRO TV

Știrea din cadrul Știrilor Pro TV conform căriea arhitectul șef nu mai permite construirea, de acum încolo, a caselor cu arhitecturi haotice, Florin Busuioc a dat imediat replica, dar nu oricum, ci imitând rromii:

”Cum să nu mă mă lase pă mine sa-mi fac case cu turnulețe?”, a comentat acesta informația.

De altfel, Florin Busuioc este renumit și pentru felul în care alege să comenteze anumite știri. Amintim că, recent, el a fost invitat în cadrul emisiunii La Măruță, unde a comentat vremea și vremurile. Astfel, Florin Busuioc a comentat în stilul caracteristic o știre care a făcut înconjurul televiziunilor, cu un vasluian indignat că a primit o amendă prea mică din partea polițiștilor ce l-au oprit în trafic. ”Asta e bătaie de joc, nu amendă. Asta e amendă pentru săraci”, a argumentat șoferul. Însă Florin Busuioc nu a rămas indiferent la această ”situație” și a comentat:

Florin Busuioc, despre Costel Alexe și ”bam-bam”

”De ce ei sunt șmecheri? Nu înțeleg asta cu șmecherii din România, nu pricep. Se vedea pe el că nu e… ironic, el era șmecher, mă. Ce să îi faci… În general, când m-a oprit poliția, l-am scăpat pe șofer pentru că m-a recunoscut polițistul. Eu nu conduc niciodată, eu nu am permis, dar stau în dreapta și îi scap pe alții de amendă. Dar nu am fost șmecher. Eu nu i-am zis: ”băi, eu sunt de la TV, ce, îți permiți tu să îmi dai mie amendă? Cam pe atunci au apărut șmecherii, prin anii 90 nu erau. Mă rog, dacă zici tu, hai…”, a declarat Florin Busuioc în emisiunea ”La Măruță”.

Florin Busuioc a comentat, tot în cadrul emisiunii La Măruță și știrea care a apărut în presă cu Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, nimeni altul decât cel care a înlocuit limba engleză cu… ”bam-bam”. Această știre l-a amuzat pe Florin Busuioc, dar l-a și indignat în aceeași măsură.

”Băi, nenea Costel Alexe, nu mai încerca. A mai avut o încercare la o conferință internațională în străinătate și s-a făcut de râs. Las-o bre, în pace. Pune pe altcineva să citească. Așa citea și Iliescu în engleză, hai să fim serioși. Dacă nu știi, nu te afirma, nu încerca să faci asta. Lui i s-a dat să facă o chestie, bănuiesc că nu el a scris asta. El doar s-a nimerit să citească. Limbile străine sunt pentru cei care au aplecare, care pot învăța această limbă străină. Dar, în 2021, un membru de partid ar trebui să știe, cel puțin, limba engleză, chiar dacă e mai complicat la vârsta lui”, a mai declarat Florin Busuioc.