Florin Busuioc, luat la țintă de CNA după ceea ce a spus la Pro TV. Ce va păți vedeta: ‘Total nepotrivit’

Florin Busuioc, luat la țintă de CNA după ceea ce a spus la Pro TV. Ce va păți vedeta: ‘Total nepotrivit’
Florin Busuioc, vizat de CNA

Florin Busuioc, prezentatorul rubricii meteo de la PRO TV, a fost luat la țintă de CNA- Consiliul Național al Audiovizualului. Astfel că Pro TV s-a ales cu o somație publică din partea CNA, după ce Florin Busuioc și-a expus părerea cu privire la apariția coronavirusului.

Florin Busuioc, luat la țintă de CNA după ceea ce a spus la Pro TV

În timpul știrilor din data de 16 decembrie, Florin Busuioc a făcut niște afirmații controversate înainte să prezinte vremea.

„Asta e nenorocirea, de fapt. Că micii producători, mici comercianți au fost loviți zdravăn de tot, marile companii n-au nicio treabă pân’ la urmă. Pentru că de acolo a pornit, frate, toată treaba. De la marile companii.

De acolo s-a… stârnit această furtună nenorocită. Eu așa cred. Pentru că ăsta nu este un virus care a apărut din neant, a apărut spontaneu. Ăsta a fost creat. Clar”, a spus atunci Florin Busuioc.

În ședința CNA, Dorina Rusu, a declarat:

„Părerea lui este clar că marile companii sunt de vină. El asta a vrut să spună. Știți că la CNA nu se cere cu semne pe sub masă, trebuie să reacționeze conform Codului și Legislației audio-vizuale. Pe viitor să nu-l mai lase pe Florin Busuioc să bată câmpii.”, a declarat aceasta.

De asemenea, și Ramona Sorescu a făcut comentarii în ședința CNA, potrivit paginademedia.

„E vorba că în contextul ăsta, părerea lui Busu chiar contează în momentul în care spune ceva. Și poate fi luat de bun. Ceilalți moderatori trebuiau să îl întrerupă.”, a declarat aceasta.

După aceste discuții din ședință, Radu Herjeu a propus o somație publică ce a fost votată de toți membrii CNA. Potrivit legii, furnizorii de servicii media trebuie să respecte principiile de informare cu privire la un subiect, fapt sau eveniment, verificând și prezentând în mod imparțial și cu bună credință o informație.

Florin Busuioc, unul dintre cei mai longevivi prezentatori de meteo

Florin Busuioc s-a născut în Hunedoara. Acesta este unul dintre cei mai longevivi angajați ai PRO TV. El prezintă rubrica „Vremea” din cadrul Știrilor Pro TV. Amintim că în anul 2010, Florin Busuioc a fost desemnat de către Societatea Europeană de Meteorologie ca cel mai bun prezentator meteo al anului din Europa. Acesta a pășit în televiziune în anul 1992, la TVR, în rolul principal pentru copii, Brutus, iar apoi ca prezentator al emisiunii Tip Top Minitop. Florin Busuioc are un fiu, pe nume Florin, din prima căsnicie, dar și două fiice din cea de-a doua căsnicie.