Florin Busuioc, anunț îngrijorător la PRO TV. Cătălin Măruță s-a bucurat degeaba, ce pericol ne paște

Florin Busuioc, anunț îngrijorător la PRO TV. Cătălin Măruță s-a bucurat degeaba, ce pericol ne paște
Florin Busuioc, anunț despre vreme la Pro TV

Finalul acestei săptămâni l-a găsit pe Florin Busuioc în platoul emisiunii ”La Măruță”, unde a făcut o scurtă descriere a vremii, alături de o analiza a temperaturilor, expunând și anunțul experților meteo în ceea ce privește starea meteo din următoarele zile. Cu această ocazie, vedeta Pro TV a subliniat că trecerile bruște de la temperaturi ridicate la frig, ploaie și vreme mohotâră dau peste cap funcționarea organismului și în special marchează încălzirea globală.

Florin Busuioc, anunț despre vreme la Pro TV

„Nu este deloc normal (n.r. temperaturile ridicate din luna februarie 2021), azi au fost 21 de grade. Nu este ok, deloc. Este o temperatură specifică lunii aprilie sau mai. Cătăline, nu te bucura. Asta e încălzirea globală, de aia e atât de cald acum. Prin sud o să avem mâine 18 grade Celsius, însă 4 grade prin centru, nord, nord-est, pe unde temperaturile se normalizează, cumva.

Mâine noapte vin precipitații prin Orientali, o să fie ninsori. În sud-est o să fie lapoviță, după care ziua următoare vin precipitații în centru, nord și est. Ploi, în general, și lapoviță. Pe crestele munților avem o informare dată de meteorologi. O să fie vânt puternic, mai ales pe creste.

În afară de asta, mai există un pericol. Căldura asta excesivă a dus la topirea zăpezii, ceea ce crește riscul avalanșei. Luni se mai răcește puțin, o să fie între 3 și 12 grade Celsius, apoi se face mai cald un pic. Precipitațiile, însă, continuă. La București e media de trecere”, a declarat Florin Busuioc. 

Informare meteorologică 

„Interval de valabilitate: 27 februarie, ora 06:00 – 01 martie, ora 12:00. Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Zone afectate: conform textului.

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie) vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a țării. Duminică (28 februarie) și luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte.
Se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80…90 km/h.

Notă: La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile. Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.