Florile rezistente la frig, perfecte pentru iarnă. Cât de ușor este să le îngrijești în anotimpul rece

Florile rezistente la frig, perfecte pentru iarnă. Cât de ușor este să le îngrijești în anotimpul rece
Ce flori sa ai in casa iarna

Dacă iubești plantele și vrei să ai în casă tot timpul anului flori frumoase, atunci ar trebui să iei în considerare aceste tipuri care sunt mai rezistente la frig.

Ele vor rezista pe tot parcursul iernii și a primăverii reci în casa ta și sunt un spectacol de culori. În plus, fiind rezistente, nu au nevoie de prea multă îngrijire, ci doar puțină apă și un loc luminos.

Flori care rezistă la frig

Rosularia sempervivum – este o plantă gingașă, cu frunze plate și flori ce pot varia de la alb, galben, roz și mov în timpul primăverii. Ele rezistă bine la frig și trebuie udate doar când se usucă pământul la suprafață.

Sedum sieboldii – această specie de suculentă are frunze groase și o culoare verde-albastru, cu margini roz. Planta va face mici floricele roz. Are nevoie de lumină puternică și nu prea multă apă.

Sempervivum – această specie de suculente arată foarte bine. Ea poate să se dezvolte și în lumină și la umbra, iar apă are nevoie vara o dată la 2 săptămâni și iarna o dată pe lună.

Curcea voinicului

Această floare îți va bucura și colora toată casa. Crește des în munți și pe stânci. Este o floare pitică cu rădăcini adânci. Poate crește bine la umbră și înflorește 2 luni începând cu 1 martie.

Bergenia

O plantă superbă, roz, de talie mică, ce poate atinge până la 50 de centimetri. Are tulpini maro și flori ondulate în formă de trompetă, care pot fi în nuanțe de mov și roz deschis.

Saxifraga

Este o plantă foarte puternică și rezistentă. Poate supraviețui vântului, gerului, chiar și lipsei de apă, dar are nevoie de lumină. Are frunze rotunde și flori mov. Trebuie udată mai des vara, atunci când înflorește.

Cactus de Crăciun

Numit și Crăciunița pentru că înflorește iarna. Este un spectacol de culori alb, roșu, galben și roz. Planta are nevoie de multă apă, dar de un sol bine drenat.

Daphne odora

O plantă perenă cu flori roz, tubulare, cu miros puternic. Crește bine în sol drenat, la soare puternic și rezistă la temperaturi de până la -10 grade. După ce înflorește, produce niște fructe mici, ca niște bobițe roșii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI