Florian Walter, în stare gravă la spital, după ce a suferit un atac cerebral. Ce spun medicii

de: Claudiu Surmei
17 05. 2019

Omul de afaceri Florian Walter a suferit un atac cerebral și a fost transportat de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală, joi seara. Deținătorul firmei de salubritate Romprest a fost dus la secția de terapie intensivă și este intubat şi ventilat mecanic.

Inițial, Florian Walter a fost dus la Spitalul Universitar, dar a fost transferat la Floreasca după ce s-a decis că are nevoie de operație. Potrivit primelor informații, fostul patron al cluburilor de fotbal Dinamo, Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești are șanse minime de supraviețuire.

Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire

Starea în care se află Florian Walter este gravă, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Aceștia au decis să nu îl opereze din cauza riscurilor prea mari.

Omul de afaceri mai suferise un preinfarct în 2015, când fugise de justiție în Emiratele Arabe Unite. La acea vreme era unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 50 de milioane de euro. El a intrat în atenția DIICOT într-un dosar cu un prejudiciu de 4,5 milioane de euro.

Anchetatorii l-au acuzat că a pus bazele unui grup infracţional organizat din care au făcut parte 23 de persoane, care în perioada 2012 – 2014 au făcut evaziune fiscală și spălare de bani prin reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă, pentru realizarea operaţiunilor ilicite.