Templul drogurilor din Bacău, închis de DIICOT. În clubul fără acte erau aduse zilnic prostituate minore

Templul drogurilor din Bacău, închis de DIICOT. În clubul fără acte erau aduse zilnic prostituate minore

Un club clandestin, în care erau organizate aproape în fiecare zi petreceri, a fost închis de procurorii DIICOT.

Anchetatorii au descins la șapte adrese din Bacău, pe urmele unor oameni de afaceri care au amenajat acest club fără niciun act, cunoscut neoficial în oraș ca „templu al drogurilor și al prostituatelor.”

La respectivele petreceri găzduite în această locație se consumau mai multe tipuri de droguri și alte substanțe psihoactive. În club erau aduse prostituate minore și puse la dispoziția clienților cu dare de mână care plăteau pentru servicii sexuale.

În această afacere ar fi fost implicat un ofiţer de poliţie din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău, care a fost reținut.

DIICOT: Percheziții inclusiv la sediul unei instituții publice

Întreaga afacere era coordonată de mai multe persoane din lumea interlopă. Clubul fusese amenajat clandestin din 2015, potrivit comunicatului DIICOT citat de AGERPRES.

„Investigaţia vizează activităţile unor oameni de afaceri din municipiul Bacău, care, începând cu anul 2015, au amenajat un club clandestin, în care organizau, cu o frecvenţă aproape zilnică, petreceri în timpul cărora se consumau o gamă variată de droguri sau substanţe cu efect psihoactiv şi se utilizau în mod curent serviciile unor persoane de sex feminin minore care practică prostituţia.” DIICOT

Procurorii DIICOT precizează că perchezițiile au vizat și o instituție publică.

„Cercetările efectuate au relevat faptul că în jurul persoanelor care se ocupau de întreţinerea clubului şi de organizarea petrecerilor s-a agregat un anturaj din care făceau parte oameni de afaceri, persoane cunoscute cu trecut infracţional, precum şi funcţionari din cadrul unei instituţii publice.” DIICOT

La sediul DIICOT au fost aduși la audieri mai mulți suspecți vizați în acest dosar. Au fost reținute trei persoane, inclusiv ofițerul din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

La descineri au luat parte procurori DIICOT, poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi Direcţia Generală Anticorupţie Bacău. Acțiunile au fost sprijinite de Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI