Violetele sunt unele dintre florile de primăvară comestibile și des folosite în bucătăria franceză pentru a asezona salate, prăjituri, dar nu numai. Playtech Știri îți explică în continuare cum poți să prepari sirop din petalele plantei care te trimite cu gândul la Hawaii.
Ține cont de faptul că zeama de violete este sensibilă la pH. Dacă apa este alcalin, adaugă puțin suc de lămâie în infuzia de apă cu violete pentru a menține culoarea albastră a amestecului. Vei pierde ușor aroma violetelor însă. O alternativă ar fi să folosești apă distilată încă de la începutul procesului.
De asemenea, folosește întotdeauna zahăr alb când prepari sirop de violete. Aceste flori sunt foarte sensibile și, când sunt gătite sub formă de sirop, își pot pierde rapid culoarea rafinată. Din acest motiv, nu este indicat să utilizezi alt tip de zahăr în afară de cel alb.
Siropul de violete se poate păstra în borcane, la frigider, până la șase luni. Poate fi utilizat pentru a colora și aromatiza înghețata sau pentru a adăuga un strop de culoare unei brioșe sau prăjituri. În astfel de cazuri, se înlocuiește o parte din lichidul folosit în rețetă cu puțin sirop.
Pentru a oferi o aromă florală cocktailurilor preferate, apelează la siropul de violete. Folosește un lichior limpede, cum ar fi vodcă sau gin, și adaugă sifon. La urma, pune câțiva stropi de sirop de violete și, dacă îți place ca băutura să fie rece, adaugă și câteva cuburi de gheață.
Siropul de violete poate fi folosit de gospodinele pasionate de deserturi pentru a face glazură colorată pentru prăjituri. Poți adăuga puțin sirop de violete peste salata de fructe sau orice fruct proaspăt, în general, pentru a-i stimula aroma sau pentru a-l modifica estetic.