17 mart. 2024 | 20:42

Floarea care rezistă la ploi sau secetă și înflorește 6 luni pe an. Trebuie să o ai în grădină

Diverse
Floarea care rezistă la ploi sau secetă și înflorește 6 luni pe an. Trebuie să o ai în grădină
Sunt flori foarte rezistente

Dacă îți place să ai flori însă nu știi neapărat cum să le îngrijești, aceasta este floarea perfectă pentru tine. Petuniile sunt ideale pentru cei care sunt începători sau pur și simplu nu au prea mult timp la dispoziție pentru a îngriji plante pretențioase. Există, totuși, și în cazul acestor plante câteva reguli de urmat ca să le ai înflorite 6 luni pe an și să te bucuri de ele. 

Cum trebuie îngrijite petuniile

Dacă oferi petuniilor o îngrijire corespunzătoare, acestea vor înflori de la plantare până la primul îngheț. Iată ce trebuie să știi pentru a le menține înflorite pe tot parcursul verii.

Petuniile au nevoie de cel puțin 6 ore de soare direct pe zi. Soarele furnizează energie astfel încât petuniile să poată crește și înflori. 

Vezi și: Florile pe care să le plantezi în martie 2024. Vei avea o grădină ca în povești

Dacă petuniile tale primesc mai puțin de șase ore de lumină pe zi, ar trebui să le muți într-o locație mai însorită.

Udă-le bine

Menține solul constant umed, dar nu înecat. În timpul verii, petuniile din ghiveci vor avea probabil nevoie de apă în fiecare zi, uneori chiar de două ori pe zi, dar cele crescute în pământ pot sta mai mult între udări. 

Aplică îngrășământ

Aplică un îngrășământ cu eliberare controlată atunci când plantezi petuniile. Odată ce s-au stabilit, treci la îngrășământul solubil în apă. În timpul lunii mai, fertilizează la fiecare două săptămâni, apoi crește la fertilizarea săptămânală în iunie pe măsură ce vremea se încălzește.

Citește și: 8 motive pentru care frunzele plantelor din casă se îngălbenesc. Ți s-a întâmplat și ție?

Evită îngrășămintele care conțin o cantitate mare de azot. Azotul este un nutrient care încurajează creșterea frunzelor în loc de înflorire. Prima cifră de pe eticheta îngrășământului reprezintă azotul. În schimb, oferă petuniilor un îngrășământ echilibrat în care toate cele trei cifre sunt la fel sau unul cu un conținut mare de fosfor, a doua cifră de pe etichetă.

Taie petuniile

Taie petuniile după cum este necesar. Folosește o pereche ascuțită de foarfece pentru tuns pentru a tăia cam o treime din volumul plantei. Apoi, stimulează creșterea nouă, ramificarea și înflorirea cu o doză de îngrășământ solubil în apă.

Planta ta va avea nevoie de o săptămână pentru a se recupera după tăiere, dar rezultatul final este o plantă mai bogată în viitor.

Ce să plantezi în curte în luna martie pentru a scăpa de boli și pesticide. Florile și plantele tale vor crește armonios

Cât de repede cresc petuniile?

Aceste plante cresc rapid. Petuniile sunt foarte viguroase, cu obiceiuri înalte care pot ajunge până la 2 picioare înălțime în peisaj și pot atârna peste marginile coșurilor și containerelor până la 4 picioare până la sfârșitul sezonului, dacă sunt fertilizate.

Cât de mult înfloresc petuniile?

Petuniile sunt plante cu înflorire îndelungată și vor produce flori colorate de la plantare până la primul îngheț, cam 6 luni pe an. Dacă le îngrijești corespunzător, te vei bucura de flori neîntrerupte pe tot parcursul sezonului.

Plantele otrăvitoare pentru pisici. Mare atenție, nu ai voie să le ai în casă

Petuniile cresc cel mai bine în vreme caldă. Dacă le ții la soare, petuniile vor fi sănătoase și bogate. Dar nu uita să le uzi. Ele pot înceta să înflorească dacă nu primesc suficient soare, apă sau îngrășământ.

Parteneri
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Redactia.ro
Mihai Trăistariu, reacție dură după ce Eurovision-ul a fost câștigat de non-binar-ul Nemo! „E o cerșeală de voturi”
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
'Mi-am scos uterul, trompele uterine și ovarele'. O vedetă îndrăgită fost diagnosticată cu cancer la 42 de ani
Unica.ro
Modificarea regulilor RCA. Șoferii ar putea primi o listă cu ateliere service agreate de asigurători
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
O MARE COMPANIE a luat decizia finală. Vrea să vină și SĂ BAGE BANI în România
Capital.ro
Românii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu: "Vor beneficia de încă o altă creștere opțională"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
RUSIA vrea RĂZBOI cu OCCIDENTUL! Avertismentul care dă fiori ÎN EUROPA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro