26 iul. 2022 | 22:10

Floarea care îți va parfuma întreaga grădină. Are un miros special și foarte puternic

Utile
Floarea care îți va parfuma întreaga grădină. Are un miros special și foarte puternic
Florile parfumate sunt la fel de diverse ca mărime și formă ca și parfum.

Florile parfumate sunt la fel de diverse ca mărime și formă, dar și ca parfum. Unele cresc pe copaci la tropice, pe arbuști sau pe liane. Altele cresc aproape de pământ ca plante compacte care înfloresc. Unele înfloresc în grupuri de petale, altele cu flori individuale îndrăznețe. Printre aceste nenumărate specii se află și floarea care îți va parfuma întreaga grădină. Pentru cei care o cunosc deja, știu că are un miros special și foarte puternic. Este vorba de floarea „Regina Nopții”.

„Regina Nopții”, floarea care îți va parfuma întreaga grădină

Florile parfumate, precum „Regina Nopții”, își eliberează cel mai dulce parfum noaptea sau în timpul unei ploi de vară. Altele o fac în primele zile de primăvară, în vârful picioarelor, după ultimul îngheț, iar altele se dezvoltă în toiul căldurii verii.

Pentru cei care nu știu, floarea „Regina Nopții” provine din Mexic și America de Sud și este un cactus de junglă. Această orhidee cu înflorire nocturnă este cunoscută pentru parfumul său dulce și pentru florile albe ca un crin.

Acest tip de plantă suculentă necesită o îngrijire specială. Chiar dacă este un cactus, crește în pădurile tropicale, pe vârfurile copacilor, iar acest lucru o face să fie o epifită.

Floarea are nevoie de lumină

Majoritatea cactușilor au nevoie de soare integral, dar „Regina Nopții” preferă lumina indirectă puternică. Specialiștii spun că habitatul său natural blochează lumina soarelui de la copacii luxurianți.

Lumina indirectă a soarelui este cel mai bun tip de lumină pentru ca floarea să înflorească. Lumina indirectă apare atunci când un obiect difuzează lumina soarelui.

Difuzează lumina soarelui prin frunzele copacilor sau printr-o umbră transparentă deasupra unei ferestre. Dacă aveți floarea în casă, așezați planta la un metru distanță de o fereastră cu lumină solară directă sau difuzați lumina.

Deoarece floarea „Regina Nopții” crește în vârful copacilor, planta are nevoie de un sol ușor, aerisit și bine drenat. Amendați solul pentru ghiveci cu Perlit, nisip, mușchi de turbă sau scoarță pentru a adăuga puf și aer.

Ghiveciul nu trebuie să fie mare, deoarece floarea crește bine atunci când rădăcinile sale sunt legate. Planta trimite rădăcini aeriene lungi în încercarea de a se cățăra pe copaci. Puteți ajuta la susținerea naturii cățărătoare a plantei cu spalier, sârmă de pui sau frânghii.

Tipuri de flori de Regina Nopții

Floarea Regina Nopții aparține familiei de cactuși Cereus, care înflorește noaptea. Mai multe tipuri de Cereus necesită același stil de îngrijire:

  • Cactus Red Orchid – cactus cu flori de culoare roșu intens cultivat într-un coș suspendat
  • Vanilla Cactus – un cactus în ghiveci cu flori roz crin care înfloresc noaptea
  • Peruvian Apple Cactus – un cactus înalt care are flori roșii-roșii care se dezvoltă într-un fruct comestibil
  • Hooker’s Orchid – un cactus fusiform cu flori care au petale foarte subțiri
  • Dragon Fruit Cactus – acest cactus are flori mari albe cu un centru galben și dezvoltă fructe comestibile de culoare roz neon

 

Cele mai multe dintre florile din familia Cereus sunt parfumate și înfloresc noaptea. Ca orice floare Cereus, florile înfloresc o dată pe an și apoi mor. Florile se deschid pe timp de noapte, umplându-vă grădina cu un parfum incredibil.

Florile „Regina Nopții” încep să se deschidă după ora 20:00. Acestea vor rămâne deschise până în jurul orei 10 dimineața a doua zi. Deoarece planta crește în vârful copacilor, le puteți cultiva în coșuri suspendate. Simbolismul florii „Regina Nopții” derivă din timpul său scurt de înflorire.

Semnificația florii este de a te bucura de momentele mici, deoarece acestea nu durează. O persoană care vede o floare deschisă va avea noroc.

Medicamentul din floarea „Regina Nopții” este folosit pentru tratament topic pe erupții cutanate. Din punct de vedere istoric, a fost folosită de nativii americani pentru a trata febra și edemele.

Concluzie

Deși această suculentă este destul de delicată și necesită o îngrijire specifică, vă puteți bucura de frumoasele flori an de an, deoarece planta poate trăi 30 de ani. Oferiți plantei suficient spațiu pentru a crește.

Planta poate crește până la trei metri, dar poate ajunge până la șase metri în aer liber. Odată ce ați prins deprinderea de a avea grijă de această plantă, bucurați-vă de înmulțirea pei și oferiți-o ca daruri speciale prietenilor și familiei.

Parteneri
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului
Redactia.ro
Unde se află comuna din România unde se spune că au fost ascunse tone de aur. Tunelurile duceau la cea mai mare comoară
Click.ro
Un avion militar rus a fost detectat în apropierea spaţiului aerian britanic. „Ursul” e cel mai mare bombardier strategic al lui Putin
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Mare veste pentru fanii MasterChef. Schimbare totală în 2025
EVZ.ro
Probleme în familia Ancăi Serea! Unul dinte băieții ei a ajuns la spital: ”Dureri mari în piept” | FOTO
Spynews
Adio, nu te vom uita! Marele cântăreț ne-a lăsat în lacrimi. Am mai pierdut o legendă
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
Adriana BAHMUȚEANU, SCANDAL CU POLIȚIA în cimitir. ”Ai țipat și ai fost agresiv. Am să te reclam"
Mediaflux
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Câți bani ar putea primi copiii cei mici ai lui Silviu Prigoană, după moartea tatălui lor. Ce pensie de urmaș ar lua băieții săi
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro