Firma din Ucraina care intră pe piața românească. Prețurile sunt mai mici, vrea să se bată cu giganții mondiali

Firma din Ucraina care intră pe piața românească. Prețurile sunt mai mici, vrea să se bată cu giganții mondiali
Firma din Ucraina care va intra pe piața din România

Un producător ucrainean de televizoare va intra pe piața din România în scurt timp. Compania a fost înființată în anul 2016, iar până acum au vândut 1,3 milioane de dispozitive. Este vorba despre firma de televizoare KIVI.

Prețuri mai mici față de celelalte brand-uri

Românii vor putea cumpăra televizoarele companiei KIVI începând de la finalul acestei luni. KIVI este partener certificat Google și Netlifx, iar sunetul este certificat de japonezii de la JVC.

Televizoarele vin cu sistemul de operare Android instalat, ceea ce înseamnă că vei putea rula jocuri prin intermediul cloud computing-ului. Potrivit companiei, utilizatorii vor putea urmări chiar și filme și canale TV gratis, prin intermediul propriului hub numit KIVI Media.

Atunci când vine vorba despre prețuri, compania spune că acestea vor fi cu 10-15% sub cele ale brandurilor premium de pe piață. Deocamdată nu au fost menționate prețuri exacte, însă unele modele de televizoare KIVI se vând cu 8.500 de lei moldovenești în Republica Moldova, fiind vorba despre o versiune de 55 inchi și rezoluție 4K.

Produsele celor de la KIVI se realizează în Asia, iar componentele sunt din China, Taiwan și Japonia, firma având un centru de cercetare-dezvoltare în Ucraina. Sediul acesteia se află în Kiev, iar fondatorii sunt Kirill Khilko și Evgeniy Rudenko.

Compania românească, acuzată de Rusia ca a trimis soldați în Ucraina

Rușii au acuzat compania românească Nord Star Support Group, o companie militară, că ar fi trimis soldați în secret în Ucraina. Aceștia ar fi mers la Odessa, spune o postare pe Twitter a Ambasadei țării în Africa de Sud.

„North Star Support Group (NSSG), unul dintre liderii globali ai segmentului de servicii de consultanță și management al riscului pentru companii private ce desfășoară operațiuni de business în cele mai dificile regiuni din lume, anunță că informația transmisă de agenția de presă RIA Novosti conform căreia colaboratori români ai companiei ar fi implicați în operațiuni desfășurate în Odesa este complet falsă.

NSSG nu are în momentul de față colaboratori în orașul Odessa, din Ucraina, și nu desfășoară nicio activitate în această zonă. Mai mult decât atât, NSSG nu este o companie de tipul PMC – Private Military Company – și nu are nicio implicare militară în teatrele de conflict, inclusiv în războiul din Ucraina”, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanții firmei.

Firma românească a negat orice fel de implicare în conflictul armat din Ucraina. Inițial, informațiile au apărut în presa rusă, iar Nord Star Support Group transmite că acestea sunt complet false.