Firea ”o dă la pace” cu Dragnea: ce mesaj i-a adresat liderului PSD

Firea ”o dă la pace” cu Dragnea: ce mesaj i-a adresat liderului PSD

După aproximativ șase luni de conflict deschis cu Dragnea și echipa sa de la Guvern, Firea a făcut un apel la liderul PSD pentru ajungerea la un consens.

Mesajul primarului general de miercuri seară s-a adresat în egală măsură lui Liviu Dragnea, premierului Viorica Dăncilă și ministrului Finanțelor – Eugen Teodorovici. În declarația preluată de Agerpres, Firea face apel la normalizarea relației cu primăria Capitalei, în interesul bucureștenilor.

Întregul set de afirmații a fost făcut într-o intervenție telefonică la Antena 3. Din câte se pare, s-au cam terminat banii pentru proiectele pe care primarul le are în desfășurare, mai ales că s-a angajat deja la o nouă rundă de donații pentru Catedrala Neamului și alte biserici. Apelul a fost făcut pentru a-și finaliza mandatul de primar cu o serie de realizări sub centură.

„Dacă domnul preşedinte Dragnea, dacă doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, domnul ministru de Finanţe Teodorovici înţeleg să normalizeze relaţia cu Primăria Capitalei, eu cred că e de bun augur, e în interesul bucureştenilor, eu nu am cum să refuz o astfel de atitudine, pentru că eu aş fi cea acuzată că întorc spatele unei normalizări şi unei echilibrări a situaţiei şi financiare şi din punctul de vedere al Regiei de termoficare şi fuziunii cu ELCEN”, a afirmat primarul general.

În contextul în care a avut o intervenție medicală în aceeași perioadă cu Dragnea, primarul Capitalei a fost întrebat dacă a profitat de acest timp pentru a cocheta cu ideea împăcării. „Cred că orice persoană de bună-credinţă înţelege că putem să discutăm orice subiect care ţine de interesul cetăţenilor şi să normalizăm orice relaţie care la un moment dat a căpătat anumite accente polemice, poate chiar mai mult decât polemice, şi anume, tensionate. Eu aş vorbi despre o normalizare a relaţiilor, nu neapărat despre o înteţire a tensiunilor sau împăcări, ci normalizare a unei situaţii”, a spus Firea. 

Din câte se pare, în perioada spitalizării, majoritatea liderilor politici importanți din PSD-ALDE i-au transmis flori. „Au fost şi câţiva oameni politici care au dorit să-mi transmită mesaje de sănătate, de însănătoşire grabnică, chiar unii mi-au transmis flori la spital, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, şi îi mulţumesc, domnul Dragnea, doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, domnul Victor Ponta şi alţi colegi sau foşti colegi din politică şi le-am mulţumit tuturor pentru intenţiile bune, sunt convinsă că au fost sinceri în demersul lor”, a continuat primarul Capitalei.

În final, din câte se pare, Dragnea a fost cel care a făcut un pas important spre normalizarea interacțiunii cu primăria. „Domnul Dragnea m-a sunat în prima zi în care am revenit din spital, mi-a spus că a primit acele adrese şi că doreşte să rezolve parte dintre problemele pe care Primăria Capitalei le are în această perioadă. Am înţeles din acest mesaj că doreşte cumva să normalizeze relaţia dintre preşedintele PSD şi primarul general, fost om cu funcţii în PSD, acum simplu membru de partid, ceea ce cred că e de bun augur pentru cetăţeni. Eu cred că dacă aş refuza acest sprijin din partea Guvernului, a ministerelor care sunt acum coordonate de către reprezentanţi ai coaliţiei PSD-ALDE, aş fi blamată pentru faptul că ţin mai mult la orgoliul meu personal decât la interesul bucureştenilor”, a concluzionat Firea.

Sursa: AGERPRES