Firea vrea să ajungă la proces din cauza noului buget pe 2019

Firea vrea să ajungă la proces din cauza noului buget pe 2019

Ne apropiem cu pași repezi de mijlocul lunii februarie și nu avem un buget pe 2019, iar Firea își pierde răbdarea din cauza proiectului care al lăsa primăria capitalei fără 180 de milioane de euro.

La scurt timp după ce Dragnea se lăuda cu performanța economică a României și să dădea fălos la masa stabilirii bugetului pe 2019, cifrele ne-au arătat că PSD-ALDE a luat din stânga, ca să dea în dreapta. Primarii mai multor municii din țară au început de aproximativ o săptămână să protesteze împotriva proiectului de buget pe anul în curs.

Cea mai supărată se pare că este Gabriela Firea. Ea este gata să conteste legalitatea proiectului de buget, dacă va intra în vigoare fără o consultare publică în prealabil. Într-o serie de declarații de pe parcursul zilei de ieri, primarul capitalei insistă că, în stabilirea noului buget, ”au fost încălcate legile în vigoare prin această distribuție”.

Potrivit acesteia, deși ”s-a spus de la cel mai înalt nivel faptul că bucureștenii vor câștiga”, acest lucru este fals și ”bugetul per ansamblu pe Capitală scade”. ”Primăria Capitalei trebuie să achite facturi la serviciile publice pentru toate sectoarele, transport, termoficare, 20 de spitale, iluminatul public, consolidarea blocurilor cu bulină roșie, infrastructură mare, canalizare, cămine pentru vârstnici, grădinițe, școli”, a adăugat Firea.

În speranța găsirii unei soluții, edilul Bucureștiului a promis că ”ne vom apăra”. Toate a anunțat că se află în consultări cu direcția juridică din primărie și că este convinsă de încălcarea legilor în vigoare prin această distribuție. Firea a spus că va transmite un punct de vedere ministerului Finanțelor, Guvernului, celor doi președinți ai Parlamentului și Comisiilor parlamentare.

”Dacă punctul nostru de vedere nu va fi luat în considerare, iar proiectul de buget va fi aprobat în forma actuală, fiind practic primul buget de faliment al Capitalei de după 89, ne vom îndrepta și mai departe și ne vom găsi dreptatea. Ne veți întreba dacă vom accepta decizia cuiva de a ne trimite în faliment? Nu, ne vom lupta pentru proiectele noastre, iar în cazul în care o decizie juridică nu va fi dată anul acesta, vom merge mai departe. Îmi transmit părerea de rău că nu a fost respectat nici principiul consultării publice”, a concluzionat primarul Capitalei.