Când o să dea Firea jos luminițele de Crăciun și de ce n-a făcut-o până acum

Când o să dea Firea jos luminițele de Crăciun și de ce n-a făcut-o până acum

Bucureştiul nu a renunţat încă la ornamentele de sărbătoare. Spiritul Crăciunului pare greu de alungat din Capitală. La aproape două luni de când au fost instalate, decorațiunile de sărbători încă împânzesc marile bulevarde. Când vor fi date jos.

Cele nouă milioane de beculeţe multicolore care împodobesc bulevardele nu vor fi date jos până în februarie, anunţă autorităţile. Chiar dacă multe dintre ele au cedat sub greutatea gheţii. Însă, pe  bulevardul Magheru au fost luate măsuri – doar beculeţele care erau în pericol să se prăbușească din cauza gheții au fost strânse.

Potrivit Primăriei Capitalei, „demontarea tuturor elementelor ornamental-festive se va face până la sfârșitul lunii februarie, dacă condițiile meteo vor permite acest lucru. Iluminatul ornamental – festiv 2018 – 2019, cu tema Centenarul Marii Uniri, a fost realizat de Compania Municipală Iluminat Public București, aceasta ocupându- se și de deconectare și demontare, iar costurile se încadreaza în prevederile contractualea.”

Bucureștenii sunt de părere că beculețele sunt deja inutile și că trebuiau strânse, pentu că sărbătorile au trecut de mult. În plus, mulți dintre ei acuză că Primăria chetuie bani degeaba pe iluminat.

„Nu mai este sezonul lor. Din ce ştiu se dădeau jos după sărbătorile de iarnă. Nu ştiu, poate fi o neglijenţă sau, ca să glumesc puţin, nu mai e mult până la următoarele sărbători”, a declarat un bucureștean.

Peste șase milioane de lei au costat cele nouă miloane de beculeţe folosite pentru iluminatul festiv al oraşului. Autorităţile locale spun însă că nu întâmplător au lăsat luminile aprinse. În plus, Bucureştiul ar fi marcat astfel şi preluarea Preşedintiei Consiliului Uniunii Europene.

„Primaria Capitalei a explicat că ornamentele pentru iarna 2018-2019 au marcat cumva mai multe evenimente, începand cu Centenarul și terminând cu Mica Unire de la 24 ianuarie”, a declarat Cătălin Azinicăi.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că instalaţiile din cele 59 de zone vor fi oprite până pe 1 februarie, iar strângerea tuturor elementelor va mai dura încă o lună.

„Deconectarea și demontarea iluminatului ornamental-festiv a început din data de 07.01.2019, astfel încat, dintr- un numar de 59 locații în care a fost amplasat iluminatul ornamental – festiv, au fost deja deconectate și demontate elementele decorative în 30 locații, restul de 29 locații din centrul orașului urmează a fi deconectate pe data de 01.02.2019”, potrivit Primăriei București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI