Firea îl ”premiază” pe Daniel: Care este distincția de care se bucură Patriarhul

Firea îl ”premiază” pe Daniel: Care este distincția de care se bucură Patriarhul

După ce a ”investit” câteva zeci de miliarde în Catedrala Mânturii Neamului, Gabriela Firea plănuiește să-i facă o nou surpriză Patriarhului Daniel.

Proiectul Catedralei Mănturii Neamului în frunte cu Patriarhul Daniel reprezină un subiect foarte delicat pentru o mare parte din populația României. În contextul în care situația multor spitale din Capitală este deplorabilă, iar Firea a alocat zeci de miliarde Catedralei, tinde să fie foarte dificil să îmbrățișezi această alternativă la Casa Poporului.

Trecând însă peste tensiunile din piață, Firea s-a gândit că Patriarhul a fost cam neglijat în ultima perioadă, iar distincțiile și beneficiile de care se bucură deja sunt prea puține. Ca urmare, va ”transforma” capul Bisericii Ortodoxe Române într-un cetățean de onoare al Capitalei.

Decizia referitoare la Patriarhul Daniel a fost luată în joi, pe 31 ianuarie, în Consiliul General al Capitalei. În opinia primarului cu profunde afinități creștinești, Daniel va beneficia de acest tilu pentru activitatea social-filantropică, liturgică și misionară desfășurată pe plan național și internațional.

În expunerea de motive, primarul general, Gabriela Firea, invocă grija patriarhului Daniel de a începe realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, care va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creştinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic şi tratament, cât şi un centru de conferinţe, relatează Agerpres.

La capitolul detalii punctuale, Patriarhul Daniel a fondat numeroase instituții religioase pe teritoriul țării noastre. Printre ele se numără Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi; Seminarele Teologice Ortodoxe de la Mănăstirea Agapia, Botoşani, Dorohoi, Iaşi şi Piatra Neamţ; Academia Laică „Sf. Ioan” de la Neamţ, Mănăstirea Neamţ, Centrul Cultural-Pastoral „Sf. Daniil Sihastru-Durău”, Institutul Ecumenic „Sf. Nicolae” – Iaşi, Centrul de Conservare şi Restaurare a Patrimoniului Religios Resurrectio.

Ca o notă de subsol drăguță, oficialii primăriei au menționat că acordarea titlui de cetățean de onoare reprezintă o recompensă simbolică nu are implicații la bugetul local.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI