01 feb. 2019 | 06:31

Firea îl ”premiază” pe Daniel: Care este distincția de care se bucură Patriarhul

Știri generale
Firea îl ”premiază” pe Daniel: Care este distincția de care se bucură Patriarhul

După ce a ”investit” câteva zeci de miliarde în Catedrala Mânturii Neamului, Gabriela Firea plănuiește să-i facă o nou surpriză Patriarhului Daniel.

Proiectul Catedralei Mănturii Neamului în frunte cu Patriarhul Daniel reprezină un subiect foarte delicat pentru o mare parte din populația României. În contextul în care situația multor spitale din Capitală este deplorabilă, iar Firea a alocat zeci de miliarde Catedralei, tinde să fie foarte dificil să îmbrățișezi această alternativă la Casa Poporului.

Trecând însă peste tensiunile din piață, Firea s-a gândit că Patriarhul a fost cam neglijat în ultima perioadă, iar distincțiile și beneficiile de care se bucură deja sunt prea puține. Ca urmare, va ”transforma” capul Bisericii Ortodoxe Române într-un cetățean de onoare al Capitalei.

Decizia referitoare la Patriarhul Daniel a fost luată în joi, pe 31 ianuarie, în Consiliul General al Capitalei. În opinia primarului cu profunde afinități creștinești, Daniel va beneficia de acest tilu pentru activitatea social-filantropică, liturgică și misionară desfășurată pe plan național și internațional.

În expunerea de motive, primarul general, Gabriela Firea, invocă grija patriarhului Daniel de a începe realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, care va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creştinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic şi tratament, cât şi un centru de conferinţe, relatează Agerpres.

La capitolul detalii punctuale, Patriarhul Daniel a fondat numeroase instituții religioase pe teritoriul țării noastre. Printre ele se numără Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi; Seminarele Teologice Ortodoxe de la Mănăstirea Agapia, Botoşani, Dorohoi, Iaşi şi Piatra Neamţ; Academia Laică „Sf. Ioan” de la Neamţ, Mănăstirea Neamţ, Centrul Cultural-Pastoral „Sf. Daniil Sihastru-Durău”, Institutul Ecumenic „Sf. Nicolae” – Iaşi, Centrul de Conservare şi Restaurare a Patrimoniului Religios Resurrectio.

Ca o notă de subsol drăguță, oficialii primăriei au menționat că acordarea titlui de cetățean de onoare reprezintă o recompensă simbolică nu are implicații la bugetul local.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro