Fiica lui Nicușor Dan are covid-19. Primarul Capitalei a oferit detalii despre starea ei de sănătate

Fiica lui Nicușor Dan are covid-19. Primarul Capitalei a oferit detalii despre starea ei de sănătate
Se înmulțesc cazurile de infectare COVID-19 la copii

Tot mai multe cazuri de infectări cu COVID sunt anunțate la cei mici. Deși sunt forme ușoare de infectare, ele continuă să crească. Este și cazul fiicei edilului Capitalei, Nicușor Dan. Acesta a făcut anunțul astăzi pe contul său de Facebook. Edilul anunță astăzi că Aheea , fiica sa, este pozitivă la infecția cu COVID.

Aheea, fiica primarului general, depistată pozitiv la COVID-19

Din păcate trăim într-o perioadă grea. Pandemia face ravagii peste tot în țară, iar cazuri infantile de infecții se înmulțesc. Până la această oră, conform datelor oficiale sunt 40.000 de copii infectați cu noul coronavirus.

Alte date arată că aproximativ 165 de copii ar fi în stare gravă. Din păcate, printre copii infectați se numără, de astăzi, și fiica Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan. Edilul anunța astăzi pe contul său de Facebook acest lucru.

”Fetița mea, Aheea a ieșit pozitivă la testul COVID-19. Nu are simptome, nu sunt motive de îngrijorare. Eu am ieșit negativ la testare dar, fiind contact direct, trebuie să stau în izolare 14 zile (de la testul ei) până vineri, 30 aprilie.

Voi continua să-mi îndeplinesc obligațiile de primar lucrând de acasă. Multă sănătate tuturor!”, scrie Nicușor Dan pe Facebook.

Se înmulțesc cazurile de infectare la copii

De la începutul acestui an numărul cazurilor de infectări COVID-19 la copii a crescut. Statisticile arată o rată de infectare galopnată la copii sub 18 ani. În ianuarie datele relevau un număr de aproximativ 40.000 de copii infectați. Unii dintre ei, cu forme ușoare, alții cazuri grave de Terapie Intensivă. Această creștere s-a datorat și deciziei de a-i readuce la școală pe copii, devenind purtători de virus.

Anul trecut, de exemplu, de la începutul anului școlar erau anunțați peste 1.300 de copii infectați. Doar în prima săptămână de școală, în 2020, erau infectați peste 500 de copii. De atunci cazurile de infectări au crescut în ritm galopant, mulți dintre copii recidivând.

Închiderea școlilor și a grădinițelor a fost pusă în aplicare ca măsură de limitare a pandemiei noi a bolii. Decizia s-a luat pe baza presupunerii că cei mici pot juca un rol cheie în răspândirea coronavirusului. Având în vedere consecințele grave ale restricțiilor de contact pentru copii, o mai bună înțelegere a contribuției lor la pandemia COVID-19 este de o mare importanță, spun reprezentanții OMS.

Pe această temă, a infectării copiilor s-au făcut studii amănunțite la nivel mondial. Studiu a inclus 4964 de participanți, majoritatea copii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. În acest studiu,  în timpul unei perioade de lockdow, în sud-vestul Germaniei, răspândirea a fost deosebit de scăzută la copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 10 ani.

În consecință, este puțin probabil ca copiii să fi stimulat pandemia. Acest studiu de prevalență la COVID-19, care pare a fi cel mai mare accent pe copii, este instructiv pentru autorități. Mai ales pentru modul în care testarea în masă ad hoc oferă baza pentru luarea deciziilor politice raționale într-o pandemie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI