Fenomenul misterios care apare pe 21 decembrie. Ultima oară a fost văzut în anul 1226
”Steaua Crăciunului” reprezintă unul dintre evenimentele astronomice extrem de rar întâlnite, însă foarte bune de văzut. Astfel că alinierea dintre două cele mai importante planete din Sistemul Solar are o mare legătură cu povestea biblică a Stelei din Betleem.
Fenomenul misterios care apare pe 21 decembrie
Evenimentul astronomic care mai este denumit și ”Steaua Crăciunului” face referire la cea mai mare apropiere dintre planetele Jupiter și Saturn. Ea va putea fi vizibilă de către pământeni pe data de 21 decembrie 2020 și va lumina cea mai întunecată zi a anului.
Astfel că apropierea celor două mari planete le va permite privitorilor să vadă imaginea unei planete duble, cu toate că aceasta va fi doar o iluzie optică. De menționat este că majoritatea astronomilor denumește acest fenomen astral ca ”Steaua Crăciunului” și fac o legătură între apropierea planetelor, imaginea pe care ele o reflectă și povestea biblică a Stelei din Betleem, cea care i-a anunțat pe cei trei magi de Nașterea lui Iisus Hristos.
Când se va putea vedea „Steaua Crăciunului”
”Steaua Crăciunului”, acest fenomen astronomic, se petrece foarte rar. Ultima oară el a a avu loc în anul 1623. Atunci, planetele s-au apropiat la fel de mult, dar nu a fost vizibil și pentru oamenii de pe Pământ. Potrivit BBC News, ultima oară când acest fenomen a putut fi văzut cu ochiul liber a fost în anul 1226.
Astfel că în serile de 15-18 decembrie, vor putea fi observate mișcările celor două planete, Jupiter și Saturn, ajungând în poziția lor finală în data de 21 decembrie, în jurul orei 18:30.
„Rețineți că, deși cei doi uriași gazoși pot părea apropiați, în realitate se vor afla la o distanță de sute de milioane de kilometri”, au ținut să precizeze reprezentanții NASA.
Ce este Steaua de la Betleem
Steaua de la Betleem este denumirea tradițională a astrului care, potrivit Noului Testament, a apărut pe cer în noaptea Nașterii Domnului. „Steaua” este probabil conjuncția planetelor Jupiter și Saturn din anul 7 î.C. De asemenea, ăn tradiția iconografică ortodoxă „Steaua de la Betleem” e reprezentată cu opt colțuri. În popor, această stea mai este numită și „Steaua Maicii Domnului” sau „Steaua Magilor”.
”Iar dacă S-a născut Iisus în Betleemul Iudeii, în zilele lui Irod regele, iată magii de la Răsărit au venit în Ierusalim, întrebând: Unde este regele Iudeilor, Cel ce S-a născut? Caci am văzut la Răsărit steaua Lui și am venit sa ne închinam Lui.” – Verset din Biblie, Matei, capitolul 2, versetele 1-2.