Americanii s-au adunat luni, 8 aprilie, pentru a privi eclipsa de Soare prin ochelarii speciali. Cu toate acestea, puții au observat a fost fenomenul ciudat care a avut loc în timpul eclipsei de Soare de pe 8 aprilie. Preocupați să se uite la evenimentul special, oamenii au uitat să acorde atenție animalelor, care s-au comportat ciudat. Ce au descoperit experții în legătură cu acestea.
O echipă de 40 de persoane de la Grădina Zoologică din Fort Worth, Texas, au observat cum animalele au avut unele comportamente interesante la întunericul care a cuprins soarele în mijlocul zilei.
„Trupa noastră de gorile s-a ridicat și a mers spre ușă ca și cum ar fi fost momentul să intre înăuntru pentru a dormi”, a spus dr. John Griffioen, care a condus echipa, pentru Sky News.
„Două dintre stolurile noastre de flamingo s-au apropiat mult una de cealaltă.
„Au început să vocalizeze mult mai mult, iar una dintre ele chiar a început să mărșăluiască, ceea ce este un comportament de legătură în grup.”
Pe o mlaștină din Nevada, cercetătorii au ascultat cum câinii sălbatici au început să latre și o bufniță a început să fie vocală și să zboare în jur.
Kim Rosvall, un biolog din Indiana care a studiat viața în mlaștina respectivă, a numit experiența “incredibilă”.
Deși există o eclipsă la fiecare 18 luni, se știe foarte puțin despre modul în care reacționează animalele la ele.
Studiile existente arată că animalele se comportă foarte ciudat.
În timpul unei eclipse în Mexic în 1991, oamenii de știință au observat cum păianjenii coloniali cu pânză orbiculară și-au distrus pânzele în cea mai întunecată parte a eclipsei.
Imediat ce soarele a revenit, păianjenii și-au reconstruit pânzele.
În Arizona, oamenii de știință care colectau cicade au observat că acestea au încetat să cânte când soarele fusese acoperit în proporție de 50%. A durat 40 de minute până când au început din nou să facă zgomot.
Și girafele, babilonii, gorilele și perușii prezintă comportamente anxioase în timpul eclipselor, așa cum s-a raportat în studiul Total Eclipse of the Zoo, unde cercetătorii au înregistrat cum reacționau animalele de la Grădina Zoologică Riverbanks din Carolina de Sud la eclipsa din 2017.
75% dintre animalele din grădină au reacționat la eclipsă.
Dar reacțiile animalelor la eclipsele solare sunt relativ neexplorate. Acum, oamenii de știință vor ajutorul oamenilor.
NASA dorește ca oamenii să îi ajute să analizeze descoperirile lor.
Agenția spune că în curând va deschide un portal pe site-ul său Eclipse Soundscapes, oferind proprietarilor de animale oportunitatea de a deveni analist de date și de a ajuta să se afle exact ce efect a avut eclipsa rară asupra animalelor.