Nu au fost înregistrate victime, însă oamenilor li s-a cerut să stea departe de zona fenomenului, la cel puțin 5 kilometri.
A erupt luni, vulcanul Muntelui Sinabung, din insula Sumatra, Indonezia. Acesta a aruncat praf și cenușă la peste 5,000 de metri altitudine. Este a doua erupție în doar câteva zile. Cenușa a acoperit satele din împrejurimi și le-a lăsat în beznă.
O erupție a vulcanului, din 2014 a ucis 16 persoane. Alte șapte persoane au murit într-o erupție din 2016. Muntele Sinbung are o înălțime de 2,460 de metri și se numără printre cei peste 120 de vulcani activi din Indonezia.
Această regiune este predispusă la tulburări seismice, datorită amplasării sale în ”Inelul de foc” din Pacific, o enormă rețea de vulcani care înconjoară bazinul Pacific.
In urmă cu câteva luni, în luna martie, a erupt Vulcanul Merapi din Indonezia, unul dintre cei mai activi din lume. Erupția a proiectat un nor gigant de praf și cenușă la peste 6,000 de metri înălțime ce a condus la închiderea unui aeroport internațional.
Vulcanul a erupt timp de peste șapte minute, anunța Centrul pentru prevenire a riscurilor vulcanice și geologice. Locuitorilor li s-a interzis apropierea pe o rază de trei kilometri de vulcan, avertizând asupra riscului scurgerii de lavă și a norilor de gaze și cenușă vulcanică. Cenușa amestecată cu nisipul aruncat a căzut peste localitățile situate pe o rază de 10 km.
O altă erupție majoră a Merapi a provocat moartea a 300 de persoane în anul 2010. Aceasta a condus la evacuarea altor 208,000 de locuitori. Erupția a fost cea mai puternică erupție după cea din 1930, care s-a soldat cu 1,300 de morți, în timp ce o explozie din 1994 a ucis 60 de persoane.