Fenomen meteo extrem de periculos, în România. Imagini spectaculoase

Fenomen meteo extrem de periculos, în România. Imagini spectaculoase
Fenomen meteo extrem de periculos, în România. Imagini spectaculoase

Vineri, s-a format o tornadă în satul Cucorăni, județul Botoșani. Acest fenomen apare cel mai frecvent în țara noastră în lunile mai-iunie, iar în ultimii ani numărul și intesitatea lor a crescut.

Fenomen meteo spectaculos: tornada

Menționăm că fenomenul meteorologic a fost văzut la nord-vest de orașul Botoșani, în zona satului Cucorăni. De precizat este și faptul că după anul 2006, au fost raportate aproape o sută de tornade în țara noastră. În anul 2020, sezonul tornadelor a început mai târziu ca de obicei. Specialiștii români lucrează la o bază de date despre tornade, pentru a înțelege mai bine riscul acestor fenomene meteorologice.

Judetul, Botoșani, Cucorăni

Judetul, Botoșani, Cucorăni 🌪️ 29 mai 2020 Meteo NORD – EST

Publicată de Meteoplus pe Vineri, 29 mai 2020

Prognoza meteo la final de lună mai

În acest interval menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în cea mai mare parte a țării, anunță ANM. Această instabilitate atmosferică din țara noastră se va manifesta prin averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. Ploile vor avea și un caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, aceste cantități de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

În acest final de lună, temperaturile maxime vor fi în jur de 21 de grade, iar spre finalul săptămânii se vor atinge 23 – 25 de grade. Totodată, valorile minime vor oscila între 10 şi 12 grade. ANM mai anunță că va actualiza zilnic informaţiile meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate.

Sâmbătă, în București sunt prognozate averse cu furtuni și fulgere pe timpul zilei, iar pe timpul nopții cerul va fi parțial noros. Vântul va sufla cu 10 km/h dinspre V, în rafale 31 km/h, iar cantitatea de precipitații va fi de 2 L/m². Temperaturile maxime și minime din ziua de sâmbătă se vor încadra între 21 și 10 grade C.

Duminică, în Capitală se anunță soare, însă pe timpul nopții cerul va fi parțial noros. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 24 și 11 grade C, iar vântul va sufla cu 13 km dinspre V.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI