Femeie în șoc anafilactic, la 5 minute după ce a fost vaccinată cu Moderna. Ce s-a întâmplat în Galați VIDEO

Femeie în șoc anafilactic, la 5 minute după ce a fost vaccinată cu Moderna. Ce s-a întâmplat în Galați VIDEO
O femeie a intrat în soc anafilactic la 5 minute dupa ce a fost vaccianta cu Moderna

O femeie de 36 de ani a mers la spital pentru a primi vaccinul Moderna împotriva COVID-19. La doar 5 minute după ce i-a fost administrat serul, femeia a intrat în șoc anafilactic. Totul s-a întâmplat în județul Galați.

Șoc anafilactic după vaccinarea cu Moderna

Femeia din județul Galați s-a vaccinat vineri în centrul de vaccinare Corod, situat în același județ. Aceasta era la prima doză a vaccinului Moderna, însă a prezentat reacții adverse la doar 5 minute de la administrare. Printre acestea se regăsesc și pierderea cunoștinței, amețeală, hipertensiune și vertij.

Medicul coordonator prezent la vaccinare a acordat primul ajutor, apoi a sunat la numărul de urgențe 112, unde a solicitat o ambulanță. Femeia a fost transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde se continuă tratamentul.

Într-un comunicat de presă al Prefecturii Galați se precizează faptul că femeia a plecat la domiciliu, iar internarea nu a fost necesară. Se pare că persoana de 36 de ani este cunoscută cu alergii, dar aceasta nu a informat cadrele medicale înainte de a fi inoculată.

Conform antena3.ro, femeia ar fi fost alergică la acarieni. De asemenea, era asupra unui tratament specific pentru afecțiunea sa. Acest lucru nu l-a declarat echipei de triaj din centrul de vaccinare, așa cum cerea procedura legală.

”E un timp pe care fiecare îl petrecem în centru, sub observaţie medicală. Moderna şi Pfizer au în prospect menţionată posibilitatea de apariţie a unui şoc anafilactic, cu o frecvenţă de un caz la câteva milioane, ceea ce se confirma şi în România”, a explicat medicul Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, pentru Digi24.

„Medicul coordonator din centrul de vaccinare a acordat primul ajutor şi a solicitat o ambulanţă, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul. Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea”, a transmis Prefectura Galaţi, într-un comunicat de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI