Femeia din Ucraina care a scos 29 de milioane de $ din țară, în valize. Soțul ei este mâna dreaptă a unui politician bănuit de corupție

Femeia din Ucraina care a scos 29 de milioane de $ din țară, în valize. Soțul ei este mâna dreaptă a unui politician bănuit de corupție
Doi soți din Ucraina au reuști să scoată din țară o sumă considerabilă

O femeie din Ucraina a reușit să scoată 29 de milioane de dolari din țară. Banii se aflau în mai multe valize. Cel care a ajutat-o a fost chiar soțul ei. Ce detalii incredibile s-au făcut publice despre cuplu? Partenerul inculpatei este un cunoscut fost politician din Ucraina. Cum au reușit să fie prinși și care a fost parcursul lor până la granița cu Ungaria? Unii oameni ai legii i-au ajutat în acest sens.

O femeie din Ucraina a trecut granița în Ungaria cu 29 de milioane de dolari: banii erau în mai multe valize

Doi amorezi au șocat o lume întreagă. În timp ce mulți dintre refugiați abia își găsesc locul la granițe și se străduiesc să le ofere copiiilor lor un adăpost și o masă caldă, grija altora este cu totul alta.

Diferențele de statut se pot observa foarte bine și aici. Serghei Lușcenko, fost jurnalist și politician, a publicat în mediul online o fotografie cu valizele cu bani ale soților pregătiți să părăsească Ucraina.

S-a dovedit de-a lungul timpului că unii cetățeni ucraineni își scot averile din țară folosindu-se de grăniceri corupți. Mai multe valize pline cu bani au fost găsite la granița cu Ungaria în mașina unei femei.

Conform fostului jurnalist, ar fi vorba despre Anastasia Kotvițkaia. Cea din urmă este soția lui Igor Kotvițki, fost deputat, transmite site-ul 24tv.ua.

Anastasia a reușit să pună în mai multe bagaje aproximativ 29 de milioane de dolari și un milion de euro, valută. Kotvițki este considerat mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, un politician bogat și influent, bănuit de corupție.

Cel din urmă a ocupat rolul de ministru de interne pentru mai mulți ani, sub diverse administrații, până în vara lui 2021, atunci când și-ar fi dat demisia la cererea actualului președinte.

Cum a trecut frontiera?

Femeia a reușit să treacă frontiera în Ungaria cu o mașină înmatriculată acolo și condusă de un cetățean ungar. Vameșii ucraineni au lăsat vehiculul să treacă, dar grănicerii din Ungaria l-au controlat amănunțit și au avut parte de un șoc.

Aceștia au găsit banii și au pus-o să declare întreaga sumă pe care o avea, ulterior procurorii de la Kiev au deschis o anchetă. Din ce în ce mai multe zvonuri arată faptul că mulți dintre ucraineni reușesc să scoată sume mari de bani din țară, cu ajutorul unor gărniceri corupți.

Amintim că recent poliția de frontieră din România a anunțat că un cuplu ucrainean a încercat să intre pe la vama Albița cu 1.6 milioane de dolari și 50.000 de euro ascunși în mașină.