Femeia cu cei mai mulți copii. A născut de 27 de ori și a fost mamă pentru 69 de băieți și fete

Femeia cu cei mai mulți copii. A născut de 27 de ori și a fost mamă pentru 69 de băieți și fete
Femeia cu cei mai multi copii

Copiii sunt florile vieții, dar majoritatea dintre noi probabil ar avea un buchet mic de 2 sau 3. Conceperea și creșterea unui copil sunt destul de solicitante, cu toate acestea, istoria povestește despre o femeie care a născut 69 de copii în secolul al XVIII-lea. Sunt aceste rapoarte adevărate? Și medicina modernă va depăși limita și mai departe? Iată cine este femeia cu cei mai mulți copii.

Femeia cu cei mai mulți copii

Valentina (prima soție a lui Feodor Vasiliev), care a trăit în perioada 1707 – 1782 și soțul ei, un țăran rus, din satul Șuia, pe nume Feodor Vassilyev ar deține recordul pentru cei mai mulți copii pe care un cuplu i-a crescut. Ea a născut în total 69 de copii:

  • șaisprezece perechi de gemeni
  • șapte seturi de tripleți 
  • patru seturi de cvadrupluri 

între anii 1725 și 1765, în total 27 de nașteri. 67 din cei 69 de copii ar fi supraviețuit copilăriei.

Femeia cu cei mai mulți copii – poveste

Se presupune că Vasiliov avea de asemenea șase seturi de gemeni și două seturi de tripleți cu a doua soție, pentru alți 18 copii la opt nașteri; a avut în total 87 de copii.

Revendicarea este contestată, deoarece înregistrările din acest moment nu erau bine păstrate. Există numeroase surse contemporane, care sugerează că această poveste aparent improbabilă și statistic puțin probabilă este adevărată și ea este femeia cu cei mai mulți copii. Cazul a fost raportat la Moscova de Mănăstirea de la Nikolsk la 27 februarie 1782, care înregistrase fiecare naștere. 

Femeia cu cei mai mulți copii – Gravata

Domnul și doamna Gravata – au avut împreună 62 de copii. O femeie toscană pe nume Gravata a născut în total 62 de copii vii.

Femeia cu cei mai mulți copii – Kirillov

Doamna și domnul Yakov Kirillov – au avut împreună 57 de copii. Prima soție a țăranului Yakov Kirillov din satul Vvedensky, Rusia, a născut 57 de copii într-un total de 21 de nașteri. Avea patru seturi de cvadruplete, șapte seturi de triplete și zece seturi de gemeni.

Femeia cu cei mai mulți copii – Barbara Stratzmann

Barbara și Adam Stratzmann au avut împreună 53 de copii. Se susține că Barbara Stratzmann (1448 – 1503) din Bönnigheim, Germania, a născut 53 de copii (38 de fii și 15 fiice) într-un total de 29 de nașteri până în 1498. Avea un set de septupleți, un set de sextupleți , patru seturi de tripleți și cinci seturi de gemeni. Nouăsprezece dintre copii erau încă născuți, cel mai mare supraviețuitor avea opt ani în 1498. 

Femeia cu cei mai mulți copii – Maddalena Granata

Maddalena Granata (născută în 1839) din orașul Nocera, Italia, care s-a căsătorit la 28 de ani, a născut 52 de copii vii și morți, 49 fiind băieți. Dr. de Sanctis, din Nocera, a declarat că avea 15 seturi de tripleți.

Femeia cu cei mai mulți copii – Mariam Nabatanzi

Mariam Nabatanzi din Uganda a născut 44 de copii (43 de copii care au supraviețuit) până la vârsta de 36 de ani. Aceasta a inclus 3 seturi de cvadrupleți, 4 seturi de tripleți și 6 seturi de gemeni, din cauza unei afecțiuni genetice rare care cauzează hiperovulație. La vârsta de 40 de ani, ea a fost supusă unei proceduri medicale pentru a preveni orice alte sarcini.

Femeia cu cei mai mulți copii – Elizabeth Mott

Elizabeth Mott din Monahii Kirby, Warwickshire, s-a căsătorit în 1676 și a produs 42 de copii născuți în viață. A murit în 1720.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI