24 oct. 2023 | 09:00

Femeia care s-a văzut într-un tablou pictat cu zeci de ani înainte de a se naşte. Opera de artă, găsită pe Facebook

Diverse
Femeia care s-a văzut într-un tablou pictat cu zeci de ani înainte de a se naşte. Opera de artă, găsită pe Facebook
Femeia care s-a văzut într-un tablou pictat cu zeci de ani înainte de a se naşte. Opera de artă, găsită pe Facebook

O femeie a avut parte de șocul vieții ei, când s-a văzut într-un tablou pictat cu zeci de ani înainte de a se naşte. Nu i-a venit să creadă când a dat peste acea operă de artă, unde și-a recunoscut imediat chipul. A făcut tot posibilul ca să afle adevărul și a rămas fără cuvinte.

O femeie a fost pictată cu 40 de ani înainte să se nască

Fiecare persoană este unică în felul ei și are trăsături care o fac de-a dreptul specială. Există, însă, situații în care observăm că mai sunt și alți oameni care ne seamănă și, de cele mai multe ori, este vorba de pură întâmplare.

Dar ce faci atunci când ți se pare că apari într-o imagine ce datează dinainte să te naști? O femeie a avut parte de șocul vieții sale când și-a recunoscut chipul într-un tablou, pictat cu 40 de ani înainte ca ea să vină pe lume.

Jenny Smith, în vârstă de 43 de ani, din Mississippi, SUA, a fost anunțată de o prietenă care a văzut tabloul postat pe rețelele de socializare. Femeii nu i-a venit să creadă când a analizat bine fotografia și a realizat că diferențele dintre ea și femeia ilustrată nu prea contează.

De atunci, a avut un singur gând: să intre în posesia acelui tablou. Își dorea foarte mult să afle adevărul despre persoana care apărea în acea imagine.

Cum a ajuns în posesia operei de artă

O prietenă i-a trimis lui Jenny imaginea cu taboul, pe care cineva o postase într-un grup de pe Facebook. Acolo era o femeie cu păr roșcat și creț, care semăna perfect cu femeia, deși era o operă de artă veche.

Vezi și: Vladimir Putin ar apela la sosii pentru apariţiile în public. Experţii, despre cei care şi-ar risca viaţa pentru liderul rus: „Au operaţii estetice”

„Cineva a publicat o imagine a tabloului pe un grup de Facebook, în iunie, iar o prietenă i-a trimis-o surorii mele și i-a spus: «Arată exact ca Jenny». M-am gândit imediat că trebuie să găsesc acest tablou, trebuie să îl am. Nu este un oarecare tablou, deoarece femeia arată exact ca mine”, a declarat Jenny Smith, potrivit New York Post.

Femeia a intrat imediat la bănuieli, pentru că cea din tablou îi semăna prea bine. Nu putea lua în calcul posibilitatea unei coincidențe și și-a dorit foarte mult să afle adevărul.

A petrecut luni de zile explorând magazinele de antichități și folosind platformele de socializare pentru a investiga originea tabloului. Cu toate acestea, nu a găsit niciun răspuns, pentru că nu răspundea nimeni la telefon.

„Am încercat o lună și jumătate, apoi am renunțat pentru că nimeni nu m-a putut ajuta, iar anticariatul nu răspundea la telefon”, a mai adăugat ea.

Cine este, de fapt, femeia din tablou

Cu toate acestea, în timp ce se afla în proximitatea magazinului de antichități unde se găsea tabloul, un necunoscut i s-a oferit să o ajute. A reușit să achiziționeze tabloul pentru numai 10 dolari și ulterior l-a expediat femeii sub forma unui cadou prin poștă.

Vezi și: Ce a găsit în parbriz un şofer care a ocupat două locuri de parcare. Internauţii s-au amuzat copios: „O idee genială”

L-a privit ore în șir și l-a așezat la loc de cinste. De fiecare dată când îl vede, simte că a fost făcut special pentru ea, de parcă ar fi fost acolo în momentul în care artistul l-a pictat.

„M-am simțit cam ciudat când l-am văzut. A fost un moment atât de «wow» – deci cineva chiar a pictat-o pe această doamnă care arată exact ca mine. Tablou se află acum în sufrageria mea.

Este acolo, mă privește. ora mea a venit și a văzut-o și a spus că este o nebunie cât de mult seamănă cu mine. Mi-a spus că arăta ca și cum eu am stat și cineva mi-a realizat portretul”, a precizat Jenny.

Femeia și-a continuat investigația asupra tabloului și a aflat că se află sub semnătura lui Stephen Farris Jr., un pictor care a avut o carieră ca pilot în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și a trecut în neființă în 2014.

„Pictorul a murit, dar i-am găsit nepoata online. Am întrebat-o dacă știe cine este cel care a realizat tabloul”, a povestit femeia.

Nepoata pictorului a dezvăluit că acesta avea o mare pasiune pentru desen și îi plăcea să picteze persoane necunoscute, care se ofereau voluntar pentru portrete. De cele mai multe ori, însă, ele nu își dezvăluiau identitatea și bunicul ei nu știa apoi cine erau respectivele.

De când are tabloul, femeia a început să facă și mai mult conținut în mediul online cu ajutorul acestuia. Se distrează de minune cu opera de artă, care are și mare succes la public.

@mississippimemaw Someone made this in a Facebook group 😆 #fb #oilpainting #dopplerganger #🤣🤣🤣 ♬ original sound – Mississippi Memaw

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Taxe înfricoșătoare plătite de români. Cât oprește statul în fiecare lună
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
A devenit OBLIGATORIU în toată România. Legea a intrat în vigoare deja
Capital.ro
O nouă fabrică se va deschide în România | Ministrul Economiei: ”Prima fază presupune crearea a şaizeci de noi locuri de muncă”
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
Vom fi OBLIGAȚI să REPARĂM electrocasnicele STRICATE. CÂND se va APLICA
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro