Femeia a mers la medic pentru o carie, dar a avut parte de șocul vieții ei. Ce avea, de fapt, în corp

Femeia a mers la medic pentru o carie, dar a avut parte de șocul vieții ei. Ce avea, de fapt, în corp
Femeia a mers la medic pentru o carie, dar a avut parte de șocul vieții ei. Ce avea, de fapt, în corp

O femeie din Africa a fost la medical stomatolog pentru a își rezolva o problemă dar aceasta a avut parte de un mare șoc. Aceasta a descoperit ca are o boală rară. Ce avea, de fapt, în corp și cât de gravă este boala ei.

Femeia a trăit șocul vieții

Madelein Carelse, o femeie din Africa de Sud în vârstă de 42 de ani, a început să simtă o durere la maxilar, aceasta crezând că este vorba de o simplă carie. A ajuns de urgență la un cabinet stomatologic. Femeia a ajuns la dentist care i-a recomandat un tratament cu antibiotic pentru a reuși să combată infecția. Au trecut câteva zile, dar ea începea să se simtă din ce în ce mai rău. Durerile de maxilar ale femeii începuseră să fie din ce mai insuportabile.

Descoperirea înspăimântătoare a femeii

Bănuilile concrete au apărut când femeia a observat că sub bărbie, pe gât, i-a apărut un semn negru. Îngrozită de descoperirea ei și de pericolul la care este expusă, femeia s-a dus la un alt medic stomatolog, unde acesta i-a confirmat temerea. După câteva analize făcute, femeia a aflat diagnosticul crunt, și anume, că suferă de fasceită necrozantă, o boală rară, dar și mortală.
Fascienta necrozantă este cunoscută ca drept boala „devoratoare de carne”, afectând țesuturile moi.
Pentru a-i salva viața femeii, medici i-au eliminat o parte din porțiunea gâtului. Însă  vor urma un șir lung de operații complicate pentru a își reface pielea de pe gât, până în bărbie.

Ce este Fasceita necrozantă?

Fasceita necrozantă este o infectie bacteriana rara, care poate distruge pielea si tesuturile moi de sub ea, incluzand grasimea si tesutul care acopera muschii (fascia). Deoarece aceste tesuturi mor rapid (se necrozează rapid), o persoană cu fasceită necrozantă se spune ca este infectată cu o bacterie „mâncătoare de carne”, în mod special Streptococcus pyogenes.

Fasceita necrozantă este o boală rara, dar gravă. În jur de 30% dintre cei care dezvoltă fasceita necrozantă decedează din cauza ei. Majoritatea persoanelor care dezvoltă boală se afla într-o stare de sănătate bună înaintea infecției.