Federația Maghiară răspunde acuzațiilor de rasism la adresa României. Ce spune presa

Federația Maghiară răspunde acuzațiilor de rasism la adresa României. Ce spune presa
Acuzații de rasism împotriva jucătorilor maghiari la meciul de aseară

Ieri seară, după victoria României U21 împotriva Ungariei U21, cu 2-1, au apărut și primele reacții de pe teren. Căpitanul echipei, mijlocașul Marius Marin, posta pe rețelele de socializare un mesaj, care avea în spate un sâmbure de adevăr. Confor macestuia jucătorii maghiar i-ar jignit pe români, folosind apelative jicnitoare și rasiste. La nici 24 de ore de la acest moment a venit și răspunsul Federașiei Maghiare de Fotbal, răspunzând acuzațiilor de rasism.

Acuzații de rasism împotriva jucătorilor maghiari la meciul de aseară

Mesajul publicat pe rețelele de socializare de către mijlocașul Marius Marin arunca acuzații grave asupra adversarilor unguri. După meciul de aseară din grupa a A CE U21, mijlocașul scria ”Țiganii ăstia, cum ne strigați voi pe teren, v-au bătut cu 2-1! Hai, România!”, a scris Marius Marin pe contul său de Facebook.

Deși arbitrii nu au recaționat deloc în timpul meciului, oficialii Federației Maghiare de Fotbal a decis să răspundă acestor acuzații. În același timp presa maghiară prelua incidentul, scriind că, cităm:

”Presa românească scrie despre o victorie eroică împotriva noastră sâmbătă seara. Dar în ciuda succesului, jurnaliștii și managerii de fotbal din București sunt preocupați în cea mai mare parte de arbitraj.

Marius Marin, căpitanul echipei române, i-a acuzat pe jucătorii maghiari de rasism într-o postare de pe Instagram”, conform publicației Nemzeti Sport.

Aceeași publicație prelua comunicatul transmis de Federația Maghiară de Fotbal, comunicat în care se făcea, în treacăt, referire și la postarea jucătorului român de pe rețelele de socializare.

”(..) În ceea ce privește celelalte evenimente care s-au întâmplat în meci. considerăm că are rost să le mai discutăm acum. Trebuie adăugat că un număr mare de comentarii nesportive, imprimate emoțional de pe site-urile de socializare, trebuiau șterse după meci, responsabilitatea jucătorilor și a profesioniștilor din sport este remarcabilă în acest sens „, a declarat departamentul de comunicare al Asociației Maghiare de Fotbal.

România U21 joacă pe 30 martie cu Germania U21

După victoria cu 2-1 în fața Ungariei, echipa lui Adi Mutu s-a clasat, temporar, pe locul întâi în grupă. Numai că Germania a făcut une gal cu Olanda, și cu un golaveraj mai pun, se situează acum pe primul loc. Pe 30 martie primele două echipe se vor întâlni într-un meci cu miză foarte mare.

Dacă România câștigă, sau face un egal, are toate șansele să meargă în faza superioară a Campionatelor Europene pentru tineret. Ar fi o nouă performanță, după ce la ultima participare România U21 a ajuns în semifinalele competiției. Rămâne să așteptăm ziua de 30 martie și să vedem ce vor face elevii lui Adi Mutu în fața favoritei Grupei A de la Campionatele Europene pentru tineret din Ungaria.