FCSB – CFR Cluj 0-1, FOTO & VIDEO, restanță din etapa a noua. Rangelo Janga a marcat golul victoriei, iar trupa lui Dan Petrescu a egalat la puncte liderul Farul Constanța

de: Sorin Barbu
15 12. 2022

FCSB – CFR Cluj a fost ultimul meci important din acest an din SuperLiga României, între două echipe care luptă pentru titlu. Un duel care ar fi trebuit să se desfășoare acum câteva luni, în runda cu numărul nouă, dar care a fost amânat din cauza programului încărcat.

În prima repriză cele două formații au fost prudente, iar cea mai importantă ocazie s-a consemnat în minutul 37 când Burcă a respins din fața lui Edjouma. Partea a doua fost mult mai atractivă. Andrei Vlad a făcut minuni și a respins la șuturile lui Yuri și Burcă, dar nu a mai avut ce să facă la lovitura liberă executată de Petrila în urma căreia Rangelo Janga a trimis balonul în plasă.

FCSB a forțat pe final de meci, dar Florinel Coman și Edjouma au ratat ocazii mari de tot. CFR Cluj s-a impus cu 1-0 și are 44 de puncte, la fel ca liderul Farul care are golaveraj mai bun. FCSB a pierdut primul meci pe teren propriu după opt luni și se află pe locul patru.

FCSB – CFR Cluj 0-1 (Janga 69)

Min 90+5. Final de meci.

Min 90+4. La cealaltă poartă, Roger a șutat slab, pe lângă poartă.

Min 90+3. Scuffet intervine excelent și la șutul trimis de Radaslavescu din interiorul careului. Balonul a ajuns la mijlocașul FCSB, după execuția greșită a lui Crețu.

Min 88. David Miculescu driblează frumos pe partea dreapta, dar trimite pe centrul porții și Scuffet respinge.

Min 87. Hoban intră în locul lui Janga. Dan Petrescu începe să-și betoneze mijlocul terenului.

Min 80. Au ieșit Yeboah și Petrila, au intrat Roger și Bîrligea.

Min 78. Oaidă este înlocuit de Radaslavescu.

Min 77. Ocazie uriașă a echipei gazdă. Șut pasează cu câlcâiul, Edjouma este în poziție excelentă în careu și șutează, dar Yuri se aruncă în fața balonului, la sacrificiu, și trimite balonul în corner.

Min 76. Ocazie mare FCSB. Florinel Coman s-a trezit este singur cu portarul advers, dar Scuffet intervine.

Min 68. GOOOOOL CFR Cluj!!!! Petrila execută foarte frumos o fază fixă, Andrei Vlad respinge spectaculos din fața lui Yuri, dar balonul ajunge la Rangelo Janga și atacantul ardelenilor deschide scorul. Fundașii de la FCSB se apără foarte rău.

Min 68. Ocazie uriașă pentru CFR Cluj! Yuri trimite superb, Andrei Vlad deviază mingea în transversală și își salvează echipa. Sunt probleme foarte mari în defensiva FCSB, după ce Dan Petrescu a făcut schimbări și a decis să joace cu doi atacanți.

Min 65. Au intrat Malele și Cvek, au ieșit Deac și Bordeianu.

Min 64. Iese Cordea și intră Florinel Coman.

Min 63. Dublă ratare CFR Cluj. Ciprian Deac execută foarte bine o lovitură liberă, Burcă primește demarcat și trimite spre poartă, dar Andrei Vlad a respins spectaculos. Balonul ajunge la Manea, dar șutul său este blocat de un adversar.

Min 58. Acțiune rapidă FCSB. Cordea primește în poziție bună un balon respins greșit de Burcă, dar șutează mult peste poartă.

Min 57. Ocazie mare CFR Cluj. Ciprian Deac execută impecabil o lovitură liberă, Nana Boateng apare în careu fără marcaj, dar se grăbește și trimite balonul cu capul peste poartă.

Min 47. Ocazie importantă FCSB!!! Octavian Popescu îi pasează lui Edjouma la marginea careului, francezul driblează frumos, își trece balonul de pe dreptul pe stângul, iar balonul trimis de el a fost respins cu greutate de Scuffet. Italianul nu a fost atent și a avut probleme. Șutul a fost bine plasat, dar nu a fost puternic.

Min 46. A început repriza a doua. Omrani a fost înlocuit cu David Miculescu.

Min 45+1. Final de repriză.

Min 45. Arbitrul arată un minut de prelungire.

Min 37. Acțiune frumoasă FCSB. Omrani îl lansează pe partea stângă pe Oaidă, care trimite în interiorul careului de șase metri, dar Burcă a respins de lângă Edjouma. A fost o fază foarte periculoasă!

Min 17. Cele două echipe nu riscă și pun accent pe defensivă. Ciprian Deac a primit balonul la aproape 20 de metri, dar șutul lui, de la 20 de metri, a trecut peste poartă.

Min 1. Prima ocazie a meciului! Adrian Șut a trimis din afara careului, dar Scuffet a reținut fără mari probleme. Nu a fost o execuție care să-i pună probleme portarului italian de la CFR Cluj.

Min 1. A început partida.

UPDATE 19.45 – Fostul atacant de la Dinamo și FCSB, Harlem Gnohere, declarație măgulitoare la adresa lui Dan Petrescu, înaintea duelului de la Arena Națională

„Va fi un meci complicat pentru FCSB. Dan Petrescu e un antrenor care vrea mereu să câștige, care nu are un joc frumos, dar care vrea să câștige campionatul. Dan Petrescu și Didier Deschamps sunt la fel, echipele lor joacă la fel”, a declarat Harlem Gnohere, la Digi Sport.

UPDATE 19.30 – Gigi Becali s-a enervat înaintea partidei. Patronul FCSB a răbufnit după ce a fost întrebat dacă a negociat cu Marius Croitoru și dacă s-ar fi înțeles cu antrenorul să preia echipa.

„Deci dumneata știi 100% că e adevărat ceva care nu e adevărat? Asta chiar că-i culmea. Eu ți-am spus 100% că nu vine. Până acum, 100% nu e nimic adevărat. Ce va fi de acum încolo, nu știu. N-am avut nicio discuție pentru Croitoru. Să-i transmiteți ăluia care v-a spus că e un mincinos. Voi mă cunoașteți în fotbal de 20 de ani, știți că eu nu mint”, a tunat Gigi Becali la Digi Sport.

UPDATE 18.45: FCSB – CFR Cluj, ECHIPE DE START. Darius Olaru și Andrea Compagno nu fac parte din lotul echipei.

FCSB (4-3-3): A. Vlad – Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic – Oaidă, Șut, Edjouma – Cordea, Omrani, Oct. Popescu
Rezerve: Ducan – Haruț, Coman, Miculescu, I. Cristea, Nikolov, Pantea, Bouhenna, Radaslavescu
Absenți: Târnovanu, Panțîru, I. Cristea, Ov. Popescu, Olaru, Compagno (accidentați)
ANTRENOR: Mihai Pintilii

CFR CLUJ (4-3-3): Scuffet – Manea, Yuri, Burcă, Camora – Bordeianu, Boateng, Deac – Yeboah, Janga, Petrila
Rezerve: Sava – Braun, Hoban, Itu, Cvek, Roger, Bîrligea, Gîdea, Malele
Absenți: Kollinger (suspendat), Debeljuh (accidentat)
ANTRENOR: Dan Petrescu

Stadion: Arena Națională
Arbitru: Istvan Kovacs / A1: Vasile Marinescu; A2: Ovidiu Artene
Arbitru VAR: Radu Petrescu; Arbitru AVAR: Mircea Grigoriu


FCSB – CFR Cluj este cea mai importantă partidă din SuperLiga României din acest final de an. Cele două echipe au participat în grupele Europa Conference League și din cauza programului încărcat duelul direct a fost amânat în runda cu numărul nouă. Ardelenii se află pe locul doi la doar trei puncte de liderul Farul Constanța, în timp ce trupa patronată de Gigi Becali ocupă locul patru la nouă puncte de primul loc.

Roș-albaștrii au mari probleme de lot. Darius Olaru și Andrea Compagno s-au dat cap în cap la meciul cu Chindia Târgoviște și au ajuns de urgență la spital, iar Mihai Stoica susține că medicii le-au transmis că ar fi periculos să joace în duelul din această seară. Dan Petrescu este convins că totul este o strategie și nu crede că cei doi jucători importanți nu vor fi pe teren.

„Mereu au avut forţă în atac cei de la FCSB, suntem conştienţi de acest lucru. Eu zic că vor juca Olaru şi Compagno la ei. La noi sunt foarte multe probleme, răciţi, suspendaţi şi accidentaţi. Sunt un pic îngrijorat pentru că în apărare avem mulţi jucători cu probleme. Sper să reuşesc să alcătuiesc o apărare decentă”, a afirmat tehnicianul.

FCSB – CFR Cluj: Echipele probabile
FCSB: 99. A. Vlad – 2. V. Crețu, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovic – 18. Edjouma, 8. Șut, 26. Oaidă – 98. Cordea, 11. Miculescu, 10. Oct. Popescu
REZERVE: 1. Ducan, 6. Haruț, 7. Fl. Coman, 14. M. Tănasă, 19. Omrani, 22. Boboc, 24. Nikolov, 29. Bouhenna, 80. Radaslavescu
ABSENȚI: Târnovanu, Panțîru, I. Cristea, Ov. Popescu, Olaru, Compagno (accidentați)
ANTRENOR: Mihai Pintilii

CFR CLUJ: 1. Scuffet – 4. Cr. Manea, 44. Yuri, 3. A. Burcă, 45. Camora – 73. Muhar, 21. Boateng, 8. Roger – 10. C. Deac, 32. Janga, 11. Petrila
REZERVE: 34. Bălgrădean, 9. Malele, 15. Yeboah, 20. Mistrati, 28. Hoban, 30. Bîrligea, 40. Cvek, 47. Braun, 75. Gâdea
ABSENȚI: Kollinger (suspendat), Debeljuh (accidentat)
ANTRENOR: Dan Petrescu

Stadion: Arena Națională
Arbitru: Istvan Kovacs / A1: Vasile Marinescu; A2: Ovidiu Artene
Arbitru VAR: Radu Petrescu; Arbitru AVAR: Mircea Grigoriu

Dan Petrescu, necruțător cu Billel Omrani înaintea partidei FCSB – CFR Cluj

Dan Petrescu l-a înțepat și pe fostul său jucător Billel Omrani. Algerianul a plecat de la CFR Cluj și a spus că nu mai vrea să joace în România și după trei luni de vacanță a semnat cu FCSB.

„Omrani a stat 5-6 ani aici. A avut rezultate excelente, a zis că vrea să plece în străinătate, că nu vrea să mai joace în România la alt club… Sunt declarațiile lui. Eu ce să zic? E clar că la meciul ăsta nu o să îi urez baftă”, a spus Petrescu.

Leo Strizu, plecăciune în fața lui Gigi Becali

FCSB trece printr-o perioadă foarte bună, după plecarea lui Nicolae Dică. Mihai Pintilii are cinci victorii consecutive, deși în acte nu el este antrenorul, pentru că nu are licența PRO, ci Leo Strizu.

„A fost o alegere a patronului, prin care eu i-am mulțumit. Fiind angajat al clubului, am fost ales în baza licenței PRO, eu sunt concret. Această numire a mea, datorită licenței, nu a fost decât un sprijin pentru echipa mare. În rest, nu am ce să comentez ce am putut sau nu să nu fac. Nu am putut decât să accept pentru că am licența PRO.

Pintilii are ceva ce nu au foarte mulți antrenori. Are această apropiere de jucători. Jucătorii când intră pe teren se gândesc și la Pintilii, de la căpitan până la al 18-lea jucător. Au un respect deosebit. El și l-a făcut, el și l-a impus, este doar meritul lui. Se consultă cu absolut toată lumea, ține cont de orice sfat din anturajul staff-ului”, a declarat Leo Strizu în conferința de presă susținută înaintea meciului cu CFR Cluj.

Cine transmite la TV meciul FCSB – CFR Cluj

Partida în care se înfruntă FCSB și CFR Cluj este programată astăzi pe Arena Națională, de la ora 20.00, după ce clubul CSA Steaua a refuzat din nou „oferta” lui Gigi  Becali. Duelul va fi transmis în direct de posturile TV Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1, dar și pe site-ul www.playtech.ro.