Favoriții pentru înlocuirea Angelei Merkel, acuzați de plagiat. Ce se întâmplă în Germania

Favoriții pentru înlocuirea Angelei Merkel, acuzați de plagiat. Ce se întâmplă în Germania
Acuzații de plagiat în dreptul favoriților pentru înlocuirea Angelei Merkel

Principalii trei candidați la funcția de cancelar al Germaniei sunt acuzați de plagiat. Ce se întâmplă în Germania? Un expert austriac a semnalat acest lucru. Favoriții pentru înlocuirea Angelei Merkel nu au venit cu nicio reacție.

Acuzații de plagiat în dreptul favoriților pentru înlocuirea Angelei Merkel

Principalii trei candidați la funcția de cancelar al Germaniei sunt acuzați de plagiat de către un expert austriac. Cei din urmă nu au venit până la acest moment cu o reacție. Academicianul austriac Stefan Weber a anunțat că a descoperit zeci de pasaje problematice în urma unei analize a unor publicații scrise de cei trei candidați.

Lucrurile sunt cu atât mai complicate în dreptul candidatei verzilor, Annalena Baerbock, relatează DPA. Lucrarea ‘Hoffnungsland’ (‘Ţinutul speranţei’) semnată de social-democratul Olaf Scholz a atras atenția. Aceasta a fost publicată în anul 2017. Policianul german are șanse mari să devină cancelar după alegerile parlamentare din 26 septembrie.

”Rezultatul este şocant. Textul este o cârpeală”

Stefan Weber a descoperit 17 pasaje pline cu probleme în volumul ‘Die Aufsteigerrepublik’ scris de Armin Laschet, publicat în anul 2009. De asemenea, cartea ‘Jetzt’ (‘Acum’) semnată de ecologista Annalena Baerbock conține cel puțin 100 de fragmente susceptibile de plagiat.

”Rezultatul este şocant. Textul este o cârpeală de fragmente din alte locuri”, a spus Stefan Weber referitor la cartea semnată de Annalena Baerbock.

Editura care a publicat cartea celei din urmă a promis că va oferi explicații mai detaliate despre sursele folosite în cadrul lucrării. În timpul acesta, verzii l-au acuzat pe expertul austriac de faptul că dorește doar să păteze imaginea acesteia.

Studiu: Merkel se bucură de un respect ridicat în UE

Un studiu realizat pe baza unui sondaj efectuat în 12 state membre ale Uniunii Europene indică faptul că Angela Merkel se bucură de o mare apreciere. Aceasta se află la finele mandatului.

Studiul este intitulat „Dincolo de merkelism: ce aşteaptă europenii de la Germania post-electorală” și este elaborat de grupul de reflecție European Council on Foreign Relations (ECFR).

„Fără Merkel, fundamentele rolului de lider al Germaniei în UE vor fi semnificativ mai slabe – cu excepția cazului în care noul guvern implementează o strategie credibilă care depășește «merkelismul»”, scrie ECFR într-o analiză care însoțește sondajul.

„Dacă mulți europeni cred că steaua Germaniei se stinge, acest lucru le-ar putea submina încrederea în Berlin. Atitudinile lor pozitive față de Germania lui Merkel par să fi avut mult de-a face cu creșterea economică stabilă a țării și cu șomajul scăzut în ultimele două decenii, în ciuda condițiilor economice dificile în Europa”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI