Angela Merkel, despre viitoarele țări din Uniunea Europeană: ‘Au un drum lung de parcurs’

Angela Merkel, despre viitoarele țări din Uniunea Europeană: ‘Au un drum lung de parcurs’
Angela Merkel, despre viitoarele tari din Uniunea Europeana ‘Au un drum lung de parcurs’

Cancelarul german Angela Merkel a dezvăluit care sunt viitoarele țări din Uniunea Europeană. Deși au un drum lung de parcurs, Germania vrea ca aceste șase țări să ajungă membre ale UE. Despre ce state europene este vorba.

Cine sunt viitoarele țări din Uniunea Europeană. Angela Merkel a făcut anunțul

Prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania a făcut precizări importante despre statele din Balcanii de Vest, adică Serbia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Bosnia-Herțegovina, Albania și Kosovo. Potrivit cancelarului german, aceste țări „mai au un drum lung de parcurs până când pot deveni membre ale Uniunii Europene”, dar că scopul Germaniei este ca ele să ajungă acolo.

Într-o conferinţă de presă la Belgrad, cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic, Merkel a declarat că este în interesul statelor membre ale UE ca ţările din Balcanii de Vest să adere la blocul european.

„Mai este un drum lung de parcurs până când Serbia şi celelalte ţări din regiune pot deveni membri ai Uniunii Europene, aşa cum este obiectivul nostru comun”, a spus Angela Merkel.

„Noi, cei care suntem deja membri ai Uniunii Europene, ar trebui să nu uităm că există un interes geostrategic absolut de a include aceste ţări în Uniunea Europeană”, a continuat cancelarul german.

Potrivit lui Merkel, cele şase ţări din Balcanii de Vest, Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo, vor fi viitoarele membre ale UE.

Cancelarul german pledează pentru aderarea țărilor din Balcanii de Vest

Anterior, în luna iulie, Angela Merkel a pledat pentru admiterea în Uniunea Europeană, în viitor, a ţărilor din Balcanii de Vest, din raţiuni strategice, sugerând că trebuie contracarate influenţele exercitate de China şi Rusia.

„Procesul de integrare a ţărilor din această zonă trebuie să avanseze, iar acest lucru este în interesul Uniunii Europene”, a precizat Angela Merkel, la Conferinţa pe tema Balcanilor de Vest, desfăşurată în format online, în luna iulie 2021.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, o susține pe Merkel. Sprijin are și din partea Ursulei von der Leyen

La Conferinţa din luna iulie au fost invitaţi liderii Serbiei, Albaniei, Macedoniei de Nord, Bosniei-Herţegovina, Muntenegrului şi Kosovo.

Cancelarul Germaniei a afirmat că integrarea europeană a ţărilor din Balcanii de Vest este susţinută şi de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

„Prioritatea este să accelerăm agenda extinderii europene în regiune şi să susţinem partenerii din Balcanii de Vest în eforturile de aplicare a reformelor necesare şi de avansare pe parcursul european”, a spus, la rândul său, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI