Fată din Brașov, bătută și umilită într-un parc. Cum a reacționat Poliția Română după ce imaginile au ajuns pe Instagram

de: Ana Chivu
04 05. 2021

Scene șocante în Brașov unde o fată a fost bătută și umilită într-un parc. Imaginile cu tânăra fără ajutor au ajuns pe rețelele de socializare, ulterior în vizorul Poliției Române. Cum au reacționat oamenii legii la cele văzute?

Caz Brașov: o fată a fost umilită și bătută în parc. Reacția autorităților

Astfel de cazuri apar din ce în ce mai des în vizorul oamenilor din întreaga lume. Din păcate, violența în rândul tinerilor și copiilor a crescut cu atât mai mult în ultimii ani. Recent, un caz din Brașov a atras atenția autorităților după ce un filmuleț cu o fată umilită și bătută în public a ajuns pe rețelele de socializare.

Concret, o tânără a ajuns în mijlocul unei mulțimi de adolescenți care o încurajau pe agresoarea acesteia să continue cu violențele pe care i le-a adresat minute în șir. Victima a fost bătută în mod repetat cu pumni și palme în timp ce se afla în genunchi.

Alți copii filmau cu telefoanele mobile, iar alte două tinere își băteau joc de ea. Ulterior, cele din urmă au pus-o să îi sărute pantofii și mai apoi au lovit-o cu picioarele. Imaginile au fost postate pe Instagram, iar de acolo au devenit virale după ce au fost distribuite de numeroase persoane. Filmulețul a ajuns în atenția Poliției Brașov la scurt timp.

„Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 5 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice„, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a declarat comisarul de poliţie Alina-Maria Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Umilințele nu se opresc în public

  • 63% din minori susțin că părinții folosesc umilința în educația lor

„Din ultimele studii pe care Salvați Copiii le-a făcut, aceasta se situează la nivel de 38% din declarațiile părinților, în sens că 38% dintre părinți declară că folosesc bătaia și tratamentul umilitor în educația copilului și 63 de procente din declarațiile copiilor. Copiii recunosc într-un procent mult mai mare violența asupra lor, cu o frecvență neschimbată în mediul rural, în sensul că în mediul rural violența este aproape dublă față de mediul urban. Din aceste 16.000, în 1.039 de cazuri s-a și inițiat urmărirea penală a agresorului.

Din cele 16.000, mai mult de 3.000 de victime sunt copii sub 3 ani. În privința abuzului sexual, numărul de sesizări nu depășește 1.000 de cazuri, dar doar pentru jumătate s-a inițiat urmărirea penală. Este clar că acest fenomen este puternic sub-raportat”
Gabriela Alexandrescu, președinta organizației neguvernamentale Salvați Copiii (Sursa: europafm.ro)