Faptele bune nu au pierit. Doi soți din Iași oferă tratamente faciale și corporale gratuite persoanelor cu dizabilități

Faptele bune nu au pierit. Doi soți din Iași oferă tratamente faciale și corporale gratuite persoanelor cu dizabilități
Tratamente gratuite pentru persoanele cu dizabilități

Doi soți din Iași au accesat fonduri europene și au înființat o întreprindere prin care oferă tratamente faciale și corporale gratuite persoanelor cu dizabilități. Totodată, cu această ocazie, au creat și cinci locuri de muncă noi.

Tratamente faciale și corporale gratuite

În anul 2020, Manuela și Liviu Manea au depus un proiect european și au obținut suma de 100.000 de euro. Cu acești bani au reușit să achiziționeze echipamente pentru modelare corporală, un pat pentru persoanele cu dizabilități și au creat cinci noi locuri de muncă.

Mai multe tinere din Iași care au fost implicate în accidente rutiere au beneficiar deja de serviciile oferite gratis, potrivit managerului companiei. Una dintre cele mai tinere persoane a venit în scaun cu rotile, la doar 16 ani, pentru a face un tratament gratuit.

„Acum are 21 de ani. Până acum au fost la noi opt persoane, recomandate de Asociația Victimelor Accidentelor Rutiere, din Iași, dar și din alte județe. De exemplu, două persoane care au fost la evenimentul Atipic Beauty, care sunt din Craiova, au venit la noi și li s-au făcut tratamente faciale.

Una dintre tinere a plâns când s-a văzut în oglindă. Era emoționată. Fiind din alt oraș, nu putea să vină de mai multe ori la epilare definitivă, pentru că această procedură necesită mai multe ședințe și s-a mers pe varianta tratamentului facial care a durat o oră și jumătate.

Alte persoane care au venit la noi, tot persoane cu dizabilități, nu mai fuseseră niciodată într-o clinică de înfrumusețare. A fost ceva nou pentru ele și au beneficiat, cele mai multe, de ședințele de epilare definitivă”,  spune Liviu Manea.

Există mai multe tratamente în cadrul întreprinderii sociale

Pacienții veniți aici, care au rămas cu cicatrici în urma nefericitelor accidente, vor fi consultați de medicii dermatologi pentru a găsi o metodă să scape de ele. Potrivit managerului, până acum au venit doar domnișoare, însă sunt așteptați și domnii.

Cei doi medici dermatologi decid dacă este cazul să acopere cicatricele sau nu. Toate persoanele care au pășit pragul asociației au fost plăcut surprinse de rezultate. De asemenea, clienții pot beneficia și de tratamente de înfrumusețare.

„Ne-am axat pe componenta socială identificând persoanele din grupurile vulnerabile, care sunt victime ale accidentelor rutiere. Din profiturile generate de la clienții noștri pot beneficia de tratamente de înfrumusețare, astfel încât să le facem viața mai frumoasă, să le crească stima de sine, să le ajutăm să treacă mai ușor prin trauma pe care au suferit-o”, spune Liviu Manea.

Sursă foto: Facebook/ Q Estetic

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI